vilken typ av panikångest behandling som är bäst för dig

När du lider av en panikångest, hitta en behandling som fungerar är förmodligen det viktigaste för dig. Även varje behandling typ är effektiv, det finns många faktorer som kan göra en viss behandling ännu effektivare för dig som individ. Hitta vad som är bäst för dig genom att undersöka följande faktorer.

Pengar – Att få behandling för panikångest kan vara dyrt oavsett om du har sjukförsäkring. Även om du inte behöver betala ur egen ficka för rådgivning eller medicinering, ofta gånger det finns åtminstone en co-pay. En av de alternativa metoderna för behandling av din ångest kan vara bättre för dig om du inte har pengar att ständigt betala dessa belopp. Dessa alternativa behandlingar är ofta gratis eller har bara en engångsavgift.

Tid – Varje behandling tar tid att se resultat, men vissa tar mer tid än andra. Rådgivning sessioner kan ta en halvtimme till en timme, en gång eller två gånger i veckan och kan fortsätta i månader. Mediciner tar ofta veckor för att se resultat och även då, kan resultaten inte vara gynnsamt. Alternativa metoder, såsom den Linden metod kan användas i din egen takt och folk har sett positiva resultat inom några dagar.

Anonymitet – Det finns människor som är mer privat än andra när det gäller att söka behandling för sina problem. Om du märker att du vill vara anonym, då rådgivning sessioner kan visa sig vara alltför pinsamt för dig. Om så är fallet, kanske du vill köpa ett program hem behandling så att du kan söka behandling med absolut sekretess. Detta är också viktigt för dem som lider social fobi och inte kan gå ut offentligt.

Om du anser att dessa tre faktorer, bör du kunna hitta en behandling som är rätt för dig. Ju bättre ett behandlingsprogram passar dig, desto effektivare blir det och ju förr du börjar känna lättnad från dina symptom panikångest.