väsentlig överblick på bipolär depression egenskaper

Bipolär sjukdom inom psykiatrin är en medicinsk diagnos som hänvisar till mani (blandade stater eller hypomani) varvas med euthymic eller nedstämdhet (depression) inom en viss bestämd tid. Jämfört med upp-och nedgångar som upplevs av vanliga människor, kan en person som drabbas av en bipolär sjukdom har extrema svängningar i humöret, som kan pågå i några minuter eller månader. Förändringar i humör är ofta förknippade med störningar och ångest med hög självmordsbenägenhet. Det finns också fall förbinder bipolär sjukdom till extrem funktion. Mest kreativa talanger tillskriva bipolär sjukdom på sin kreativitet.

En bipolär sjukdom kategoriseras antingen som typ I eller typ II. Vid typ I, kan en person uppleva en fullt utvecklad mani. I typ II, de “toppar” av en person som aldrig överstiga hypomani skede såvida det utlöstes av mani mediciner. Under maniska perioder, kan psykos uppstå. Snabb cykling är också möjlig. När man talar om bipolär sjukdom, svårighetsgrad och problem i samband med stämningar har sina egna varianter. Således är en bipolär spektrum störning begrepp används oftare som inkluderar cyklotymi.

En bipolär sjukdom innebär perioder med onormalt upprörda stämningar som läggs till nedstämdhet skick. Intensiteten och varaktigheten av humör villkor varierar kraftigt bland personer som diagnostiserats med bipolär sjukdom. Moods kan variera från en stat till en annan orsakar förbättrad funktion eller försämring beroende på toppar och dalar av stämningar och dess svårighetsgrad. Den energinivå, sociala rytmer, kognitiv funktion, aktivitetsnivå, och sömn är också förändras påverkar den normala rutinen för en person.

Den depression upplevs av människor som har en bipolär sjukdom liknar en klinisk depression. Symptomen inkluderar ihållande känslor av ångest, sorg, ilska, skuld, hopplöshet och isolering, aptit och sömnstörningar, trötthet, eskapism, brist på intresse för saker en gång haft, problem att koncentrera sig, likgiltighet eller apati, självförakt, social ångest eller blyghet, kronisk smärta, irritabilitet, och självmordsbenägenhet.

När man talar om funktionshinder, förlorade produktiva år, potentiell självmordstankar och varaktighet, är de perioder av depression i en bipolär sjukdom idag allmänt vedertaget som det allvarligaste problemet för en individ. Ibland mani perioder är mer störande och märkbar för andra människor.

Vissa typer av allvarlig depression är också åtföljas av psykos symptom. Det inkluderar hallucinationer (ser, hör eller känner av stimuli uppfattar att vara där även om det inte är), villfarelser (vanföreställningar av en person som inte är föremål för motstridiga bevis eller skäl och kan inte förklaras av ett kulturellt begrepp), och eskapism (skapa omläggningar mentalt att fly från obehagliga och upplevda faser av stress).

Dessa människor kan också påverkas med paranoida tankar om att en kraftfull enhet övervaka eller förfölja dem. Vissa kanske tror att de människor som är nära dem konspirerar och mobbning mot dem. Högre nivåer av ångest upplevs utan en orsak. De kände att deras familj eller vänner ger dem upp eller lämnar dem. Ovanliga och intensiva religiösa övertygelser är också närvarande, vilket vissa människor starkt insisterar på att historiska och stora uppdrag ges till dem som skall utföras tro att de har övernaturliga krafter. Vanföreställningar kan vara mer smärtsamt i svackor. Det manifesteras i form av en stark skuld för saker som förmodligen är gjort fel orsakar de andra människors liv. Många motstridiga teorier skapas överväger olika orsaker i samband med bipolär sjukdom. Ändå är inget allmänt accepterat korrekta.

Den primära karaktären av en bipolär sjukdom är flux. Det är det tillstånd av mental verksamhet där en person är nedsänkt helt på vad hon eller han gör, tillsammans med en känsla av fullt deltagande, strömförande fokus och framgång under aktiviteten processen. De biologiska markörer av en bipolär sjukdom inkluderar humör, energi, sömn, aktivitet och tanke. Bipolär sjukdom: s diagnostiska subtyper är ibland statiska ögonblicksbilder av beskrivningarna av de ständiga förändringarna av en sjukdom.

Enligt den amerikanska NIMH (United States National Institute of Mental Health), finns det ingen förutbestämd orsak till en bipolär sjukdom. Däremot finns massor av faktorer agerar tillsammans för att skapa sjukdom. Denna sjukdom löper också i familjer, vilket de flesta forskare söker efter en specifik gen som ökar risken för att utveckla sjukdomen. De flesta resultaten tyder på att sjukdom orsakas av flera gener som liknar andra psykiska sjukdomar.