stress, depression och ångest lättnad

Alla kanske har gått igenom någon form av stress, depression och ångest i deras liv. Dagliga problem kan påverka hälsan både fysiskt och mentalt. Stress är en situation av emotionell påfrestning som kan ha uppstått när man har att hantera många utmaningar som överansträngning, känslomässiga påfrestningar eller fysiologiska problem i ditt liv. Om en person lider av kontinuerlig dystra eller förtvivlad tillstånd, kan han eller hon lider av depression. Ångest är ett tillstånd av rädsla, nervositet och rastlöshet som kan åtföljas med depression.

Stress, depression och ångest kan påverka dig om kemikalier i hjärnan och signalsubstanserna är i en obalanserad tillstånd. Men det är ofta sett att människor inte ger stor vikt vid dessa sjukdomar och försöker hantera det ensam. Några av de faktorer som genetiskt arv, fysisk sjukdom och miljöfaktorer befinns vara bidragande för förlusten av viktiga kemikalier i hjärnan som serotonin, noradrenalin och dopamin signalsubstanser. Användning av vissa läkemedel, sömntabletter, alkohol, nikotin etc och sjukdomar som hjärtsjukdomar, cancer, diabetes, låg sköldkörtel aktivitet, Alzheimers etc visade sig också vara orsaken till depression och ångest. De flesta av dessa problem uppstår med traumatiska händelser i livet som döden av någon väldigt nära, skilsmässa, en allvarlig sjukdom etc. Det är också funnit att kvinnor är mer benägna att få stress-och depression problem än män på grund av hormonella förändringar som sker i deras kropp.

Obeveklig stress kan medföra många destruktiva biologiska förändringar i kroppen. Det kan leda till depression och kan undertrycka immunförsvaret. Risken för hjärtinfarkt och cancer är också hög för sådana människor. En person som lider av stress har ofta snabba hjärtslag, snabb andning, skaka händer, svettningar speciellt i handflator, ryggont, stel nacke eller snäva axlar, en orolig mage med illamående eller diarré, dimsyn, muntorrhet etc. En person som lider från depression har ofta förlust av intresse för dagliga aktiviteter, trötthet, viktminskning eller viktökning, sömnlöshet, nedsatt tänkande, förlust av sexuellt intresse, pessimistiska tankar och låg självkänsla tillsammans med problem i samband med stress. Om en person blir orolig utan någon synlig orsak, kan det vara symptom på ångestsyndrom. Ångestsyndrom kan visa symptom som andfåddhet, hjärtklappning, stelhet i bröstet, ledvärk, magproblem, svettningar, muntorrhet etc.

Vidta lämpliga förändringar i din livsstil är det första steget för att styra de problem med stress, depression och ångest. Först av allt måste du hålla en optimistisk inställning i ditt liv. Regelbundna övningar är bra för att lindra stress och depression. En näringsrik och balanserad kost är också nödvändigt. Låt alltid dina känslor av gråt, skratt, visar ilska eller prata med någon som är mycket nära med dig. Att skriva om de problem som konstaterades också att relenting under stress. Gör de fritidsintressen som gör dig mest tilltalande. Ta vila och sova bra. Bli inte brytt mycket om framtiden och fokusera på nuet. Du kan prova meditation, andningsövningar mm och försöker undvika alkoholer, rökning och droger helt.

En massa mediciner och behandlingar finns tillgängliga för att bota stress, depression och ångest. SSRI antidepressiva som lexapro, paxil och Zoloft är vanliga idag. Men de åtföljs med massor av biverkningar. Prata behandlingar som kognitiv beteendeterapi som kan hjälpa dig genom att ändra ditt sätt att tänka är också ett sätt att behandling. Det skulle vara bra om du går för naturlig behandling med ingredienser som utvecklats från örtextrakt. En kombination av näringsämnen som Same, fosfatidylkolin, 5-HTP, huperzin A, vinpocentine, omega 3 fiskolja etc har en viktig roll i förebyggande och behandling av stress, depression och ångest utan några biverkningar.