lära känna ångest

Har du någonsin varit i en situation där du kände obehag på grund av något som du tror att du kanske har glömt att göra, till exempel att stänga av en apparat hemma, eller kanske en känsla av att du irriterad någon som du ville få tillsammans med riktigt bra . Om du har upplevt sådana känslor och värre på regelbunden basis, så har du förmodligen är ett offer för ångestattacker.

Alla av oss, till viss del, har upplevt ångest och på olika nivåer. Det finns några saker du kan veta om ångest, och några saker som du kanske inte känner till. Så för att vara förberedda för nästa möte med en känsla av ångest, måste du få veta vad ångest är innan det eskalerar till en panikattack.

Ångest är helt enkelt en känsla av obehag, oro och eller rädsla för vad som så småningom kan hända till följd av en upplevd, inbillade, eller en riktig hotande tillstånd. På de extrema attacker end panik kan uppstå på grund av ökad känsla av ångest.

Det finns två huvudkategorier av symtom under en ångest / panikattack och dessa är fysiska och emotionella symtom. Fysiska symtom är andningssvårigheter, skakningar, känsla av värme, hjärtklappning och trötthet. De känslomässiga symtom handskas med överdriven oro, depression, rädsla, irritation och brist på fokus.

Nu kanske du tänker, att ångest är bara orsakas i situationer där du står inför en hindrande hot och har inget annat val än att inse det. I verkligheten är detta inte sant eftersom ångest kan förekomma i unthreatening förhållanden också. Tänk dig till exempel att du har valt att tala inför en stor publik och anledningen till att du har plockats bland dina andra hundra kollegor är eftersom du anses vara den bästa. I ett sådant möte, kommer du att känna dig stolt över att du har plockats från ett hundratal andra människor men samtidigt tanken på att behöva tala inför en stor publik kan utlösa ångest. I sådana fall får du en blandad känsla av både positiva och negativa ångest.

Trots den negativa intryck vi har för ångest, är det inte farligt på något sätt what so ever. Om du trodde att ångest är farligt och kommer att hota din hälsa måste du tänka om, eftersom allt detta är bara en falsk uppfattning av ångest. Känner mig lite skakig och eller har en känsla av “fjärilar i magen” är ganska normalt.

Panikångest är dock betydligt mer farligt och bör vara en angelägenhet för din hälsa. Panik kan ibland ge yrsel, dimsyn, svårigheter att andas på grund av en stram bröstet och i extrema scenarier ett offer kan känna faintish där de kan eller inte kan, hamna medvetslös. Det stora problemet med panikattacker är att de flesta offren tror att de går igenom en stroke vilket ytterligare förvärrar det nuvarande tillståndet. Så det bästa sättet att skilja ångest från någon allvarlig sjukdom är att konsultera en medicinsk expert på en regelbunden basis.

Så allt du måste förstå att känslan av ångest är inte dåligt på något sätt, i själva verket är mer av en defensiv inneboende känsla som skyddar oss från möjlig fara genom att engagera ett svar inom oss i kamp eller situationer flyg. Så det är inte den “bad guy”, du måste bara lära sig att kontrollera det.