fobi är en vanlig psykisk sjukdom

Enligt ångestsyndrom Association of America, är ångest den vanligaste psykisk sjukdom i Amerika, med nästan 20% av de drabbade vuxna befolkningen. Kvinnan är dubbelt så stor risk att uppleva livet störa generell ångest, GAD, och specifika fobier än män, men siffrorna för de som lider med tvångssyndrom är lika för könen.

Det är intressant att notera att ca 1/3 av alla vuxna lider av ångestsyndrom hade upplevt några symptom när de var barn. Kvinnor håller också den tvivelaktiga äran av att vara långt mer benägna att uppleva Post-Traumatic Stress Disorder, och dubbelt så stor risk att drabbas av panik störningar. I dessa studier kan det noteras att sexuella övergrepp i barndomen är ofta ett förstadium till PTSD, och oavsett ålder attacken, kommer våldtäkt utlösa PTSD i 65% av de män och nästan 46% av den kvinna som upplevt det.

Vi alla står inför ångest producerar händelser i vår vardag, med början när vi var ett spädbarn och vi insåg vår mor hade lämnat rummet. Från den dagen på stress i våra liv fortsätter att vara erfaren, övervinna, och kunskapen om våra framgångar hjälper oss att gå vidare till nästa utmaning.

Barnet går till skolan för första dagen och både föräldrarna och barnet är angelägna. Den första sleepover, bort lägret, lära sig att köra, och gå iväg till college är alla viktiga milstolpar som kan orsaka normal ångest i de inblandade parterna, även om det mycket väl kan vara en underström av spänning, också.

För vuxna är listan för potentiellt stressiga situationer nästan oändliga. Att förlora ett jobb, stora skulder, invänta resultaten av medicinska tester, den nära förestående döden av en nära anhörig är bara några. Alla dessa och fler är legitima orsaker till ångest. Det är först när ångesten blir en avgörande faktor i en människas liv, diktera varje steg de i vissa fall, att det är dags att söka professionell hjälp. Om rädslan är inte längre baserad i logik, om den drabbade personens dagliga liv är allvarligt försvagas, och om ingen mängd av tillförsikt kommer att minska sin rädsla, är det dags att få en utvärdering från en yrkesmässig mental hälsa.

Det bör inte vara stigmatiseringen söka hjälp med för psykiska problem. Det är inte annorlunda än högt blodtryck eller diabetes, i att lämnas obehandlade allvarligt kommer att påverka den lidande personens förmåga att interagera med sin familj, vänner och sina medarbetare, och eventuellt eskalera till där den drabbade personen är oförmögen att ens lämna sina hem.

När grundläggande dagliga funktion påverkas av ångest, och förmågan att njuta av livet avbryts, kan en familjemedlem behöver söka råd om hur man bäst uppmuntrar deras älskade att få nödvändig hjälp. Behovet av denna intervention är en viktig en. En fobi lämnas obehandlad kan lätt eskalera till att omfatta andra psykiska problem, bland annat depression och självmordstankar.

Så dyster eftersom detta kan alla ljud, finns hjälp tillgänglig, och kostnader eller avsaknad av försäkring behöver inte vara en faktor. Resurser för hjälp är så nära som telefonboken eller datorn, och många statliga och landsting psykisk hälsokliniker accepterar glidande betalningar som baseras på betalningsförmåga.