elev depression varför det händer och hur man handskas med det

Det sägs ofta att din tid på universitetet kommer att vara det bästa av ditt liv. Billig sprit, fri kärlek, få på två och stanna ute till klockan fyra. Livet blir inte bättre än så?

Tyvärr, medan några av ovanstående kan vara sant för vissa elever en del av tiden, är sanningen att vara student är ofta långt ifrån den stereotypa lätt liv, och kan ibland vara en av de mest stressiga perioder i en människas liv. En undersökning utförd av The Mental Health Foundation år 2001 visade att 50% av eleverna i Storbritannien visade tecken på klinisk ångest, medan mer än 10% har lidit av depression.

Föga förvånande är bilden av den ständigt festande studenten utan ett bekymmer i världen klart lite över målet, men vad är orsakerna till vår nöd och vad som kan göras för att göra resan genom högre utbildning lite smidigare?

Det säger sig självt att det inte finns någon enskild orsak, och verkligen inga enkla svar.

Många kommer säkert överens om att pengar är en viktig angelägenhet för oro, med studielån i många fall gör lite mer än att täcka hyra och räkningar. En annan undersökning, av Higher Education Academy, fann att 60% av eleverna var oroliga för sin ekonomi, medan 58% hade att arbeta deltid för att försörja sig.

För många studenter, gå till universitetet är deras första smak av frihet från sina föräldrar, och denna förändring kan ofta vara stressande eftersom behovet av att göra livsförändrande beslut och ta hand om sig själv oberoende gör sig gällande. Hemlängtan kan förändra relationer med gamla vänner och försöker passa in med nya människor lägga till denna stress, även utanför de första månaderna av universitetens verksamhet.

Lägg till detta den ständigt närvarande trycket av akademiskt arbete och tunga nätter av drickande, och det är lätt att se varför det ständigt arbete för att jonglera alla dessa olika aspekter kan ta ut sin rätt, utlöser depression.

Naturligtvis lider alla världen över någon gång från livet-inducerad stress och det finns ofta tider när allt kan stapla upp och lämna oss urtvättade och trött på allt. Men ibland dessa känslor kan bli ihållande och springa långt djupare än att bara känna lite, och de allvarliga farorna med depression bör inte förbises, även, och framför allt när julen närmar sig.

Medan vissa människor kan vara mer benägna att utveckla depressioner för genetiska skäl eller traumatiska livserfarenheter, är det en psykisk sjukdom som är mycket vanliga och kan drabba vem som helst, oavsett ålder, kön, personlighet eller social bakgrund.

Det finns ett antal typer av depression, de vanligaste är mild / måttlig depression. Mild depression är oftast utlöses av en stressande händelse i livet eller förändrade omständigheter, såsom tenta stress, en relation break-up eller ekonomiska svårigheter, men orsakerna är inte alltid det uppenbara. Symtomen kan vara ihållande känslor av sorg, förlust av motivation, låg självkänsla och trötthet. Även om det är möjligt att fortsätta med vardagen som vanligt, är det ofta svårt eller omöjligt att få någon glädje av det.

Ibland, om dessa känslor kvarstår, kan detta leda till stora, eller klinisk depression. Som namnet antyder är denna typ mycket allvarligare, och kan ha en mycket större skadlig effekt på studier, relationer och förmåga att fortsätta med vardagen. Klinisk depression kan kvarstå under lång tid, och det är svårt att återhämta sig från utan professionell hjälp och / eller medicinering.

Bipolär sjukdom, även kallad manodepressivitet, är mindre vanligt än andra former av depression, men kan också vara den mest förödande. Ofta utlöses av stressande eller traumatiska händelser, drabbade upplever extrema humörsvängningar-toppar (mani) och dalar (depression), ofta för en sådan grad att genomföra vardagliga aktiviteter kan bli svårt, eller till och med omöjligt. Symptom i den maniska fasen kan innefatta osammanhängande och osammanhängande tänkande, allvarligt försämrat omdöme, konstant eufori och vanföreställningar övertygelse, följt av en period av depression.

Seasonal Affective Disorder (SAD) är en nyligen upptäckt form av depression, beräknas påverka över en halv miljon människor varje år under vintermånaderna. SAD orsakas av en brist på solljus, vilket utlöser en kemisk obalans i hjärnan. För vissa kan det vara mycket handikappande utan behandling, medan det för andra är mycket mer mild, vilket resulterar i vintertrötthet.

Med all depression, oavsett de bakomliggande orsakerna, är det viktigt att vidta åtgärder för att hantera det, och, vid behov, söka hjälp. Det första steget är ofta att erkänna att du lider av en sjukdom, en som är vanligt och inte på något sätt ett tecken på svaghet.

För milda former av depression, kan enkla förändringar i livsstil och rutinarbete underverk att lyfta dig ur det.

Under senare år har det medicinska samfundet insett fördelarna med motion för att öka psykiskt välbefinnande, samt fysisk hälsa. Huruvida detta innebär att gå ner i gymmet, jogga / cykla runt stan eller någon annan fysisk aktivitet, kan dessa extra endorfiner gå långt i att lägga mer av en fjäder till din steg, både långsiktigt och kortsiktigt.

En balanserad kost med mycket kött, spelar veg “och frukt också en viktig roll för att upprätthålla en hälsosam sinnestillstånd. Inget behov av att bli en hälso-fanatiker, men undvika skräpmat så långt som möjligt som inte bara gör det saknar viktiga näringsämnen, vissa tillsatser har visat sig bidra till en deprimerad sinnesstämning. På ett plus, har vetenskapsmän och chocaholics upptäckte att äta choklad faktiskt kan lindra depression, åtminstone med måtta.

Eftersom depression är delvis ett resultat av en bio-kemisk obalans, bör effekten av dryck och andra ämnen på ditt sinne inte heller underskattas. Det är självklart att efter några tunga nätter du börjar känna lite värre för slitage, och så ibland är det ofta bra att ta en paus eller träna lite måtta. I vissa fall, om du känner att du kan utveckla ett drogberoende som är destruktivt för ditt välbefinnande, kan det vara bra att söka hjälp med att få den under kontroll.

Om pengar är en källa till oro, kan det vara fördelaktigt att upprätta en budget så att du vet exakt hur mycket pengar du har att spendera och vart det går. I vissa fall universitetet finansiera kontor kanske kan erbjuda ekonomisk hjälp i form av ett lån eller bidrag.

Livsstilsförändringar som dessa och ett mer organiserat förhållningssätt till det dagliga livet kan hjälpa en hel del i vissa fall, men för andra är det inte så lätt att fly depression. För dem som lider av svår eller manodepressiv sjukdom, är det ofta klokt att konsultera en rådgivare som kan erbjuda en professionell och opartisk öra, eller en läkare som kan förskriva anti-depressiva medel.

Prata med vänner och familjemedlemmar öppet om det, även om detta kan vara svårt, också kan bidra till att sätta saker i perspektiv, och du hittar ofta människor långt mer förstående och stödjande än du förväntar dig.

Depression kan vara ett stort hinder, och drabbar många människor under loppet av en livstid, men det finns många sätt att hantera det och många möjligheter till stöd som finns.