Egentlig depression är en allvarlig medicinsk sjukdom

Egentlig depression också är känd som egentlig depression eller klinisk depression, är en psykisk störning. Dess karakteristiska symptomen är genomträngande humörsvängningar, låg självkänsla och förlust av glädje eller intresse för aktiviteter som individen generellt hittade njutbar.

Egentlig depression är skiljer sig från depression, även om termer används ofta synonymt. Men faktum är depression skiljer sig från vad som kallas “depression, som egentligen är en nedstämdhet. Egentlig depression är ett handikappande tillstånd som påverkar och försämrar individens arbete, familjeliv, skola liv, sova och äta vanor och allmänna hälsa. Kvinnor löper större risk för depression jämfört med män, men självmord är vanligare bland män. I USA, cirka 3,4% av personer med depression begår självmord, medan depression är ett problem med 60% av alla som begår självmord.

Egentlig depression är mest sannolikt att uppstå mellan åldrarna av 30 år till 40 år med en senare topp mellan 50 år till 60 år. Det finns emellertid inga laboratorietester för depressioner. Läkare och psykologer ofta hänvisar laboratorietester för att bedöma att symptomen inte är ett resultat av andra sjukdomar.

Symtomen vid egentlig depression är ibland uppenbara, andra gånger inte så. Många gånger de misstas för en nedstämdhet men faktum är depression varar längre och symtomen kommer att gå mycket längre än två veckor. En person som lider av depression kommer att ställa ut följande symtom;

Ett. Ihållande ledsen eller irriterad stämning

2. Uttalade förändringar i sömn, aptit och energi

Tre. Svårigheter att tänka, koncentrera sig och minnas

4. Fysisk långsammare eller agitation

Fem. Brist på intresse eller glädje av aktiviteter som en gång haft

6. Känslor av skuld, värdelöshet, hopplöshet och tomhet

7. Återkommande tankar på död eller självmord

8. Ihållande fysiska symtom som inte svarar på behandling, såsom huvudvärk, matsmältningsproblem, och kronisk smärta

Egentlig depression kan orsakas av ett antal skäl, och det är svårt att sätta fingret på en enda gärningsman. Psykologiska, biologiska och miljömässiga faktorer kan alla spela sin roll och det är ofta en kombination av dessa snarare än en isolerad faktor. Oavsett vad som orsakade om depression är en allvarlig medicinsk sjukdom som motiverar sjukvård.

Vad händer i kroppen för att ge upphov till stora depression? Forskarna tror att noradrenalin, serotonin och dopamin är tre neurotransmittorer (kemiska budbärare som överför elektriska signaler mellan hjärnceller), och dessa är involverade i depression. När en kemisk obalans uppstår i dessa signalsubstanser, är depression resultatet. Anti-depressiva läkemedel verkar genom att stabilisera de kemiska balanser. Anti-depressiva antingen öka tillgängligheten av neurotransmittorer eller ändra känsligheten av receptorerna för dem.

Den ärftlighet karaktären av egentlig depression har visat sig vara ganska bestämma och förutsäga faktor. En individ som har en familjehistoria av depression är på en högre risk att utveckla depression än de som inte har egentlig depression i familjen. Detta betyder inte att varje person med en familjehistoria av depression kommer att utveckla sjukdomen, men för dessa individer, kan det finnas en genetisk sårbarhet.

Oavsett omständigheterna, om du misstänker att du eller någon närstående har depression, bör du rådfråga omedelbart en psykolog som villkoret kommer att påverka både din hälsa och ditt liv.