den otroliga kraften i rädsla och tro

I samhällets strävan att tillskriva medicinska orsaker till alla krämpor och sjukdomar och så producera en “snabb och enkel fix” ofta i form av medicinering, något oerhört viktigt är oftast förbises. Och det är det viktigaste av allt, för det innebär ofta liv eller död.

Det är ett psykologiskt fenomen … den potenta blandning av rädsla och övertygelse.

Jag kan komma på något bättre sätt att illustrera detta än berättelsen nedan – det summerar situationen perfekt: Vårt eget sinne kan förgöra oss, även om inga verkliga problem existerar. Rädsla och tro påverkar allt, men dess största effekten kommer in med livshotande sjukdom som cancer.
Det är också en mycket viktig del av ångestsyndrom (och depression). I själva verket är det det viktigaste av allt i dessa problem … vårt eget sinne, inte någon kemisk obalans eller genetiska fel, men våra egna rädslor och föreställningar kan kedjan oss till ett liv i misär.

Naturligtvis är baksidan av denna situation att positiva föreställningar kan göra underverk och förändra våra liv. De kan också härda synes obotliga.

Här är historien. Jag tar ingen kredit för det. Den var skriven av Matt Irwin MD som en del av artikeln: “Aids och Voodoo Hex” artikeln, finns på virusmyth hemsida. Inget annat sammanfattar den otroliga kraften i rädsla och tro riktigt gillar det.

— “Patienten, sjuk i många veckor, såg spillo och nära döden. Tuberkulos eller cancer ansågs vara orsaken. När han närmade sig döden, informerade hans fru läkaren att omkring fyra månader innan sjukhusvistelsen hade patienten haft en dispyt med en lokal voodoo präst. Prästen hade kallat honom till kyrkogården och meddelade att han hade “voodooed” honom och att han skulle dö mycket snart.
Dr Daugherty funderade länge hur man sparar den här mannen. Vad som följde var mer som teater än medicinsk behandling, men det räddade mannens liv.
Nästa dag doktorn samlades 10 eller fler av patientens anhöriga på sängkanten och meddelade i sin mest auktoritativa röst att han visste vad som var fel. Han beskrev hur han konfronterade voodoo präst och krävde att få veta vad han hade gjort. Han meddelade, att mannen och hans familj, “prästen hade gjort några ödla ägg klättra ner i magen och de kläckts några små ödlor. Alla utom en av dem dog, lämnar en stor en som äter all din mat och foder av din kropp “. Han informerade gruppen om att han skulle ta bort ödla.
Han gav då mannen ett kraftfullt kräkmedel att framkalla kräkning och inom några ögonblick mannen började kräkas. Efter flera minuter av fortsatta kräkningar, drog Dr Daugherty från sin svarta väska, noggrant och hemlighetsfullt, en levande grön ödla. På höjden av nästa våg av kväljningar, gled han ödlan i bassängen och ropade med hög röst, “titta vad som har kommit ut av dig, du är nu botas, är voodoo förbannelse hävas.”
Mannen föll sedan in i en djup sömn och vaknade nästa morgon glupande för mat. Inom en vecka patienten skrevs ut hem. ‘ —

De trossystem om voodoo i mannens samfundet hade nästan dödat honom, och det är samma i dagens samhälle. Luftkonditionering i sätt att tänka genom utbildningssystemet, många av oss tror blint information som kommer från experter och myndigheter utan att fråga. Rädslor och föreställningar om att ha vissa fruktansvärda sjukdom eller sjukdom, något som vi inte kan göra något åt ??lämnar oss i ett tillstånd av hjälplöshet, vårt öde bestäms av något som vi inte kan kontrollera. Det är en potent blandning och kan leda till många självuppfyllande profetior. Cancer är inte betraktas av många som “död vid diagnos” utan anledning.

Tack och lov att vi kan ta kontroll. Svaret ligger i insikt och kunskap. Att veta vad som verkligen händer minskar rädsla och förändrar våra övertygelser. Och med rätt tro … allt är möjligt.