arbetsplatsen wellness-program

Arbetsplats wellness-program gynnar både arbetsgivare och arbetstagare. För många företag, har arbetsplatsen wellness-program blir en värdefull tillgång genom att sänka kostnaderna i sjukfrånvaro och arbetsrelaterade skador samt funktionshinder förvaltningskostnader och arbetstagarens ersättningskrav.

Studier har visat att anställdas frånvaro är direkt relaterat till fyra primära faktorer. Depression, ångest och andra psykiska sjukdomar toppade listan med 66% medan stressen kom i en nära andra på 60%. Negativt samband med en arbetsledare eller chef gav 44% och co arbetstagare konflikter på arbetsplatsen var 28%. Dessa faktorer kan bekämpas effektivt genom att använda program arbetsplats wellness. Konfliktlösning program, psykiska hälsoprogram och stress kurser ledning har inte bara blivit populär, men har visat sig vara mycket effektiva.

Forskningen spänner över mer än ett decennium har genomgående visat arbetsplatsen wellness-program för att vara ekonomiskt effektiva och att varje dollar som investeras på ett företags friskvårdsprogram kan return $ 2.30 och $ 10,10 genom att minska frånvaron, sjukdag användning och genom att sänka försäkringskostnaderna. Dessutom bör det noteras att det finns tydliga förbättringar i de anställdas prestationer och produktivitet i organisationer som genomför ett program arbetsplats wellness.

Friska organisationer njuta ökad arbetsmoral och en förbättrad förmåga att attrahera och behålla nyckelpersoner. Dessutom anställda är mer alert och produktiv. Exempelvis rapporterar Coca Cola att de sparar uppskattningsvis $ 500 per år per anställd när de genomfört ett träningsprogram där 60% av de anställda deltar. Coors Brewing Company rapporterade att anställda som deltog i deras program arbetsplats wellness minskat sin frånvarande ränta med 18%.

Anställda njuta av sin andel av fördelarna med program arbetsplats wellness också. En hälsosam livsstil påverkar varje del av en människas liv, inklusive deras arbetsmiljö. Arbetsplats wellness-program ger färre skador, mindre mänskliga fel och en arbetsmiljö som är mer harmonisk och avslappnad. Dessutom, anställda som arbetar på ett företag som genomför ett program arbetsplats wellness vet att deras organisation är oroliga för sin hälsa och välbefinnande. Anställda rapporterar ofta en minskning av deras stressnivåer på grund av program arbetsplats wellness.

Som medarbetare mår bättre, mer avslappnad, mer uppskattade och mer mänsklig för sitt företag, de njuta av en ökning av produktiviteten. Denna ökning av produktiviteten, medan fördelaktigt för bolaget, är också viktigt att den anställde som det ökar deras egen känsla av egenvärde och nivåer förtroende. Medarbetare som känner sig framgångsrika och som känner att de uppnå mål är övergripande gladare och i en bättre sinnesstämning.

Fördelarna med program arbetsplats wellness, både materiella och immateriella, är uppenbara. Det är ett klokt beslut för ett företag att implementera ett program arbetsplats wellness, särskilt när de innehåller någon form av psykisk hälsa aspekt i det. Detta har även sociala förmåner som våld och övergrepp mot barn visar att minskat i områden där wellness-program genomförs. Dessa dagar, kan en organisation nästan inte råd att ha någon form av wellness-program för att erbjuda sina anställda.