tips för att slå kronisk depression

Tror du att du är deprimerad? I så fall är du inte ensam. Det händer att miljontals människor runt omkring dig. Det som är riktigt illa om depression är att, med alla våra avancerade mediciner, vi har fortfarande inte kommit med ett beprövat botemedel mot depression. Det finns en anledning bakom detta också. Läs det här.

Den största frågan som läkare har med att hitta ett botemedel är att det finns flera olika typer av depression att ta itu med och av dessa, en del har sina egna speciella symtom som måste lösas. Detta är varför vissa läkare kommer att ge dig flera mediciner för att försöka hjälpa dig. Du kan lida av flera symtom och de skulle behöva placera dig på en annan medicin för varje enskilt symptom. Exempel, kan du lida av depression, ångest och sömnsvårigheter (insomni är oförmåga att sova). I detta fall kan läkaren ge dig ett antidepressivt läkemedel som Zoloft, något för att hjälpa dina symtom panikattack som Busbar och eventuellt Trazadone för att hjälpa dig att sova. Detta är alla hypotetiska, men kommer från verkliga erfarenheter.

Det enda problemet med antidepressiva läkemedel är att, i många fall, de bara lindra depressiva symtom ca 70% av tiden och av det, bara delvis. Det finns flera människor som måste “försöka” flera olika mediciner innan de antingen hitta något som hjälper eller välja att prova något helt annat, såsom terapisessioner. Problemet med dessa läkemedel är att det tar 3-4 veckor för dem att bli helt anpassad till ditt system. Först efter denna tid har gått vet du om de hjälper, inte hjälper eller gör dig sämre. Efter denna tid har gått kan du välja att prova ett annat läkemedel och hela processen börjar om igen. Vad du än gör, aldrig, aldrig sluta ta antidepressiva utan att kontakta din läkare först. Detta kan vara mycket farligt i vissa fall.

En annan fråga med antidepressiva är biverkningarna. Dessa är alltid bara underbart att ta itu med. Nervositet, diarré, förstoppning, sömnlöshet, trötthet och mer. Är det inte ironiskt att vissa av biverkningarna är saker som du kan ha gått till doktorn för att få hjälp med i första hand?

Det finns flera andra typer av depression som kan vara allvarliga, såsom klinisk depression eller manodepressiv (bipolär) depression. Människor som lider med dessa depression lider en rad symptom som våldsamma humörsvängningar, oförmåga att få eller upprätthålla normala relationer med andra, självmordstankar och mer.

Manic depressiva har också ibland utför självstympning, skära sig över hela kroppen. Inte allvarligt nog att vara livshotande normalt, men tillräckligt för att lämna hemska ärr och orsaka sig fruktansvärda smärtor.

Depression är en fruktansvärd sjukdom som har blivit mycket vanligare i denna dag och ålder. Om du råkar lida av symtom på depression i mer än två veckor, måste du söka medicinsk hjälp och ta reda på vad du ska göra härnäst. Lycka till.