prozac för behandling bipolär sjukdom.

Prozac är ett läkemedel ordineras ofta för bipolär sjukdom, bulimi och andra ångeststörningar. Medicineringen är mycket effektiv eftersom den fungerar som en serotonin-hämmare, vilket innebär att det hjälper till att balansera serotoninnivåerna i hjärnan. Serotonin nivåer är ansvariga för humör stabilitet, påstår depressiva, och kontroll av ångest, rädsla, och fobier.

Bipolär sjukdom, även kallad manodepressivitet, är en psykisk sjukdom som orsakas av en kombination av biologiska, neurologiska, känslomässiga, och situationella faktorer. De verkliga orsakerna till bipolär sjukdom är ännu inte helt klarlagt. Det är emellertid underförstått, att obalanserna i signalsubstanserna av hjärnan, såsom serotonin, är delvis ansvariga för predisposition av bipolär sjukdom hos vissa patienter.

Bulimi är en ätstörning där patienten äter för mycket och sedan utrensningar sig av maten som de har nyligen ätit antingen genom kräkningar eller inducerade tarmrörelser. Bulimia orsakas av ett antal psykologiska och känslomässiga faktorer, och i vissa fall till och med miljöfaktorer. De känslomässiga faktorer som rör bulimi är mycket lik faktorer inblandade med bipolär sjukdom och dålig självkänsla frågor aktning, som är kopplade till serotonin i hjärnan.

Ångestsyndrom tros vara orsakade av onormala svängningar i hjärnans kemi. Ångest definieras som den intensiva och något försvagande känsla av att något hemskt kommer att hända. Alla känner ångest någon gång, men den normala person normalt har en logisk anledning till det. Med bipolär sjukdom, kan orsaken till ångesten inte vara känd, eller det kanske inte är logiskt även om det är känt.

Prozac är en mycket potent behandling för bipolär sjukdom, bulimi och ångest eftersom den kontrollerar och balanserar serotoninnivåerna i hjärnan. I bipolära patienter, är det ofta förskrivs tillsammans med andra läkemedel. Prozac är en effektiv behandling för depression, men kan orsaka maniska episoder att förvärra. Av denna anledning är Prozac allmänhet ordineras tillsammans med ett antipsykotiskt läkemedel som hjälper måttliga maniska episoder. Terapisessioner och rådgivning är en annan del av behandlingen.

I bulimi patienter, är Prozac allmänhet det enda recept ges. Emellertid används det i kombination med behandling av symptom genom rådgivning och terapi. Tanken bakom denna rådgivning är att avgöra varför patienten har utvecklat en känsla av låg självkänsla, och att göra det möjligt för patienten att veta att det de känner igen är inte nödvändigtvis verkligheten. Detta är mycket användbart i bulimi patienter som binge och rensa som en utveckling av hur de uppfattar sina kroppar.

Bipolär sjukdom patienter ordineras ofta Prozac med stor framgång. Rådgivning kan också användas som en del av behandlingen. I terapisessioner, kan patienterna lära tekniker för att kontrollera sin ångest genom rationalisering av situationer som kanske inte först verkar rationellt. Till exempel, om en patient känner ångest över en cigarett brinner i en askkopp, kan de lära sig tekniker för att låta sitt sinne för att rationalisera situationen och inser att det inte finns någon verklig fara för brand, och därmed ingen anledning för oro. Dessa tekniker är mycket effektiva i samband med Prozac för behandling av bipolär sjukdom.

Sammantaget är Prozac en mycket imponerande behandling för många typer av förstämningssyndrom. Tillsammans med Litium, är det ofta tros vara en mirakelmedicin, för att hjälpa patienter att få stabilitet och normalt liv samtidigt som de bor med en föränderlig, orealistisk syn på sig själva eller sin omgivning.