panikattacker – vad är kamp eller flykt svar

Det första steget i att hjälpa dig hantera panikattacker är att förstå att ångest och rädsla är vanliga känslor. Dessa känslor är faktiskt mekanismer för att hjälpa, inte skada oss.

Denna mekanism stjälkar tillbaka till primitiva människan som jagade vilda djur för sin mat och överleva i det vilda. När våra förfäder ställdes inför den typ av faror de flesta av oss kan inte tänka nu, utlöste ångest och rädsla kamp / flykt reaktion och flyttade våra förfäder till handling för att skydda sig själva, genom att bekämpa den mötande fara eller springa.

Kroppen tar över och du har möjlighet att reagera på ett hot med mycket kort varsel. Tänk körning, har vi möjlighet att väja undan för mötande faror med mycket kort varsel eller tanke. Vi gör saker hela tiden i våra liv, automatiskt, utan mycket tanke för att undvika faror. Detta är vår mycket lyhörda och tränad kropp svarar på fara.

Vårt nervsystem utlöser detta omedelbar handling, våg av adrenalin och respons men också utlöser en reaktion som för oss tillbaka till lugna när faran passerar. Så småningom, oavsett situation, kommer ditt nervsystem försöka återställa lugn till din kropp. Din kropp kommer inte att tillåta dig att spiral oändlighet i en pågående våg av ångest och rädsla.

Tänk på dina panikattacker, gjorde de för evigt, har du fortsätter att känna av effekterna för evigt? Naturligtvis inte, insåg kroppen var det ingen fara och utlöste den lugnande effekten av ditt nervsystem.

Under en panikattack du måste försöka att påminna dig själv att effekterna du känner inte kommer att överbelasta kroppen.
Till exempel, när man har en panikattack, de flesta människor upplever en andnöd eller åtstramning i bröstet. Du känner att du inte kan andas så att du blir orolig för din andning och rädsla kommer du att sluta andas helt och hållet.

Detta är nyckeln – Din panikattack kommer inte att stoppa din andning! Försök hålla andan för evigt. Du kan inte göra det, så småningom din kropp tvingar dig att ta den klunk av luft.

En panikattack är inte annorlunda, behöver du inte ta över för din kropp och berätta för dig själv när du andas. Din kropp kommer att ta hand om det åt dig, ifrågasätter inte det när du börjar andas snabbare och snabbare och andas djupare. Det är din kropp utfodring sig syre för sin kamp eller flykt svar.

Panikattacker också utlösa en rusa av blod till din kamp eller flykt muskelgrupper såsom dina lår och vader så att du kan förbereda sig för att skrida till verket. Detta innebär blod rinna från dina fingertoppar, tår och hud lämnar du känner nervös och eventuellt stel. Denna känsla får många att tro att de har en hjärtattack.

Kamp eller flykt svar kan göra dig yr när blodet rusar bort från huvudet, kan få dig att se stjärnor som dina elever vidgas och gör dig illa när matsmältningssystemet saktar ner.

Detta är normalt, vad är inte normalt för panikattack drabbade är när svaret utlöses. Panikattack drabbade har deras kamp eller motorer flyg utlöses i situationer där det är obefogat.

Du kan hantera det och minska sannolikheten för dina panikattacker genom att förstå vad som händer och använda lugnande tekniker.