manisk depression – lyckligtvis ledsen eller ett sorgligt glad lidande av bipolär eller manodepressiv sjukdom

Som en pendel på en konstant sving antingen upp eller ner, kan de som lider av manodepressivitet finna sig känna och agera kliniskt deprimerad en dag och på en känslomässig hög nästa. Även känd som bipolär sjukdom för denna pendeln svänga, har villkoret inte är en känd orsak och botemedel är inte heller känt. Men, det finns några effektiva behandlingar för att sätta personen i regleringen gungor.

Innan behandling för manisk depression kan sökas, måste emellertid en diagnos av tillståndet göras. Även om det, AOS normala för människor att ha en dålig dag, följt av en god man, gungor inblandade i manisk depression är allt annat än vanliga. Verkligheten är de som lider av det har allvarliga, svår depression i den nedåtgående spiralen och klinisk mani när de är uppe.

Symtomen vid båda villkoren måste vara närvarande för en diagnos av manisk depression göras. Medicinsk och / eller psykologiskt stöd bör eftersträvas för att avgöra om symtomen är kännetecknande för manisk depression. I allmänhet är de polära svängningar har vissa gemensamma band i de flesta patienter. Låt, aos titta på båda.

När i en depressiva tillstånd, kan en person med manisk depression uppvisar sådana symptom som en konstant känsla av sorg, skuld eller hopplöshet, en förlust av sömn, trötthet, problem koncentrationssvårigheter, irritabilitet och även självmordstankar. De perioder av depression kan presentera exakt som klinisk depression och kan vara måttlig till svår.

Den maniska fasen kan låta som lite mer, Äúfun,, au men sanningen är ups är ohälsosamma sådana för en person som lider av manisk depression. Symptomen av den maniska fasen innefattar sådana saker som hög självkänsla, eufori, tankeflykt, ökad fysisk aktivitet, hänsynslöshet, frågor sömn, distraktion, aggressivitet och mer. En person i en manisk uppgång kan göra dåliga beslut, engagera sig i riskfyllda satsningar och skapa alla möjliga problem för sig själva som kommer att verka dubbelt värre om en depressiva tillståndet inträder.

När pendeln svänger mellan dessa två på en ihållande basis, kan en diagnos av manisk depression vara i ordning. Stunder där, AOS ingen känd orsak eller botemedel, det finns mediciner som kan hjälpa reglera en person, AOS gungor. Detta kan bidra till ett relativt normalt liv är möjligt. Behandling för detta tillstånd i allmänhet varar livet och vägen framåt inte nödvändigtvis kommer att bli lätt, men det kan passeras.

De tecken och symtom på manisk depression kan vara svåra att identifiera vid första. Den första framträdande av dem är i allmänhet i ungdomen med gungor fortsätter under en livstid.