hur man kan slå ditt humör depression

Om du lider av humör depression, är du inte ensam. Det har blivit så utbredd att alla kommer någon gång i sitt liv att drabbas av depression – sin egen eller någon annans, enligt statistik.

Varför är så många som lider humör depression?

Det har mycket att göra med vår moderna livsstil.

Seger ditt eget humör depression först börjar med att ta en titt på ditt val av mat. Idag har vår mat blivit fråntagen nutrition. I hopp om att göra maten håller längre och vara redo snabbare, har vi fråntagen vår mat av de mest essentiella näringsämnen. Depression, ångest, eller minne problem orsakas av en brist på vitaminer och mineraler vilket är vanligast, en av B-komplex vitaminer. Brister av tiamin (vitamin B1), niacin, pyridoxin (B6), eller kobalamin (B12) ger ibland psykiska eller känslomässiga problem, inklusive depression. Att slå ditt humör depression, börja komplettera din kost med dessa saknade vitaminer. (Ronald Pies, MD WebMD, 1997).

En kost rik på omega 6-fettsyror (ett skräpmat kost) är vanligtvis det första problemet. Omega-6-fettsyror, som finns i allt från margarin och glass till snacks såsom chips, har ersatt de friska omega-3 fetter. Som ett resultat, kan du skada dina nivåer av lyckliga kemikalier i hjärnan – serotonin och dopamin. (Låg serotonin är kopplad till humör depression, risken för självmord, och våldsamma och impulsiva beteenden. Är avgörande för beslutsfattande dopamin.) (Dr Hibbiln, National Institutes of Health, 2001).

För mycket onyttig skräpmat orsakar allvarliga störningar i serotonin, som producerar humör depression, ilska, våld och självmordsbeteende. Dessa problem kan även genom överförs av en mor till hennes foster. När barn och ungdomar äter skräpmat, kan hjärnan permanent förändras. Jämför ökningen av mord klassar till ökad frekvens av ohälsosamma oljor i kosten hos 38 industriländer, finner vi en perfekt match. (Hibbeln JR: “Seafood konsumtion och mord dödlighet.” World Rev Nutr Diet 85:41 – 46).

Vad ska du äta för att hjälpa depression slå humör?

Konsumera frukt och grönsaker (komplexa kolhydrater) höjer nivån på trytophan i hjärnan som utlöser en ökning av serotonin, som har en lugnande effekt. Proteinrika livsmedel, främja produktionen av dopamin och norepineprine, vilket främjar vakenhet. Du bör också dricka mycket vatten för att späda ut urinsyra. (Kris-Etherton P, Eckel RH, Howard BV, St Jeor S, Bazzare TL “AHA Science Advisory: Lyon Diet Heart Study Fördelar med en medelhavsstil kostvanor på kardiovaskulär sjukdom Circulation 2001; 103:1823…)

Så, slå humör depression, noga med att undvika livsmedel som innehåller mycket socker som vanligtvis också hög i omega 6 fetter. Istället äter en kost rik på frukt och grönsaker som lugnar dig och äta en kost rik på protein vilket gör dig mer alert och dricka mycket vatten.

Det finns hopp! Du är värd det!

Merri Ellen