hur att stävja ångestsyndrom

Ångestsyndrom är en produkt av det moderna livet. Den mängd stress som vi möter dagligen kan leda till allvarliga ångest och störningar panik. Ångest karaktäriseras som extrema reaktioner på skrämmande situationer. Antag att någon följer dig in i en mörk gränd, dessa oroliga känslor i en racing hjärtslag och svettiga handflator som du upplever ger vika för förhöjda sinnen och en adrenalinkick som kan rädda ditt liv. Din kropp förbereder sig för att köra bort eller om detta inte är möjligt att bekämpa till slutet. Detta kallas kamp eller flykt syndrom.

Var och en av oss har upplevt någon gång eller det andra panik eller ångest i små sätt. Liksom kamp eller flykt exempel, kan det rädda liv. I nya situationer, får en normal person panikartat men när resultatet att han är rädd för uteblir, stannar ångest. Men för en person som lider av kronisk ångest, är detta inte fallet.

Säg mig ärligt om du någonsin har varit i en situation som gjorde att du svettas och lider av hjärtklappning och andnöd? Du har förmodligen inte hade en hjärtattack, men en ångestattack. Om du lider av ångest, måste du vidta åtgärder omedelbart, annars kommer du att förlora kontrollen över ditt liv.

I fallet med täta ångest, är den märkliga ting att rädda känslor är rädsla för en viss situation och inte själva situationen. Fastna i trafiken kan orsaka en ångest attack över vad som kan hända när du kommer till din arbetsplats sent. Starta ett nytt jobb kan komma med på ångestattacker eftersom du inte känner någon och rädsla för det okända kan skicka in en panic.Every situation som ger ångest är inte livshotande. Ofta är det en mycket stressande situation som leder till ångest som en försvarsmekanism och kroppens sätt att hantera det. Oskyddad ångest av denna typ kan leda till depression och mer allvarliga konsekvenser.

Ett sätt att skära ner på ångest i ditt liv är genom att helt enkelt minska stress. Stress är vanligt i det dagliga livet för oss alla oavsett vem du är, men låt inte din stress ta kontroll över ditt liv. Om du lider av ångest attacker på tillfälle eller en mer frekvent ångest, kan följande åtgärder vidtas för att hålla din ångest under kontroll:

Ett. Det första du bör göra är att skaffa dig undersökas av en professionell psykolog. Självdiagnosen är oklokt och kan vara farliga. En professionell kan hjälpa dig att förstå din ångest och ordinera läkemedel eller andra effektiva tekniker.

2. Få en god natts sömn på ca 8 timmar på en daglig basis. Under sömncykel, din kroppen reparerar sig själv. Du känner dig mer utvilad efter flera timmars stärkande sömn. För att få tillräckligt med sömn, se till att du schemalägga minst 8 timmar för att sova. Ät inte eller drick stora mängder socker eller koffein produkter innan läggdags. Försök att slappna av.

Tre. Motionera regelbundet. Daglig motion hjälper dig att lära dig att fysiskt hantera stress genom att förbättra din tolerans för stress under träning. Under en panikattack, de flesta människor känner sig andfådd och ett bultande hjärta. Ett hårt träningspass ger dig samma upplevelser, men på ett sunt sätt. När du tränar mer och mer, driva dig din kropp att acceptera dessa villkor utan panik.

4. Meditera. Meditation är mer än skandera mantran. Yoga är en övning som innebär att lugna sinnet och kontrollera din andning. Enkel medling som tar 5 minuter att rensa ditt sinne varje dag kan göra underverk i kampen mot ångest. Yoga kommer också att vara en stor hjälp.

Fem. Hantera din oro. Låt inte det att ta kontroll. När du känner att din puls börjar Quicken, räkna baklänges från tio. Som ni räkna, fokusera på situationen. Försök att hålla ditt lugn.

6. Använd inte alkohol. Du kanske tror att glas vin är avkopplande dina spänningar men alkohol är en depressiv. I oroliga situationer du kan lita alltför mycket på det och skapa ett annat problem i processen.

7. Hitta några avkopplande aktiviteter. Stress kan beröva dig din energi. På regelbunden basis, gör något du gillar, såsom trädgårdsarbete, måla, läsa eller lyssna på musik. Ta semester eller åtminstone en ledig dag för att slappna av. Försök att ha minst en timme för dig själv varje dag och en hel lång helg varannan månad för att enbart njuta och ha kul.

8.Lastly, arbeta för att minska stressen genom att lära sig att tänka lite annorlunda om livet. Några av de mest stressade människor är perfektionister. Även om detta kan vara ett bra drag, kan det också gå för långt. Veta när man ska låta något gå. Också tänka positivt om ditt liv. När du orolig att du inte är tillräckligt bra eller är upprörd över småsaker, lägger de verkligen upp för att skada dig. Hantera din tankeprocess är bara en del av kampen, men om du jobbar på att minska stress, kan du undvika att utveckla ångest problem.

Ångest kan komma in i ditt liv när som helst. Det är en normal följd av vårt moderna stressiga livet. När ångesten blir ofta att du kan vara i riskzonen för mer allvarliga tillstånd. Ovanstående förslag kan hjälpa dig i kampen mot ångest. Men en bättre lösning är alltid möjligt som hjälper dig att komma ur denna ångest syndrom och bota dig för evigt om det här problemet.

Om du är intresserad, sedan besöka följande webbplatser för mer informaton.