helande från känslomässiga övergrepp minnet är i muskeln

Minnet är i muskeln. Vi hör folk livfullt smaka rester av känslor kring gamla trauman när man står inför en utlösare av det sammanhang i vilket det ursprungliga traumat upplevdes. Det är verkligen som om minnet är i muskeln.

Vi vet att detta fenomen är kännetecknande för posttraumatisk stress. Vad är oklart för många är hur det känslomässiga minnet förblir vilande i psyket och i vävnaden under månader, år och decennier.

Det är som om alla de sensoriska neuronerna i det traumatiserade minnet förblir i klibbighet. Och en gång åter smakade, de bär en stor del av de kognitiva delarna som är förknippade med den känslan staten.

Det finns ett antal behandlingar som syftar till att reda ut minnet på neuro-sensoriska nivån. Ett mycket praktiskt och kostnadseffektivt sätt att åstadkomma spridning av affektiva / fysiska och kognitiva flod av sådant trauma är att jorda sig själv vid sin initiala debut och omarbeta upplevelse att stå i proportion till sitt nuvarande surround.

Det är enklare än det låter. Inför floden, låt din uppmärksamhet gå inåt till den plats i kroppen där du normalt känner saker. Chansen finns att uppleva i detta minne kommer att förstoras här.

I samband med detta kroppsliga filt känsla, kan du anlita en oskyldig utredning som har potential för minnet att släppa taget om dig, och därmed förlora sitt grepp om din upplevelse i ögonblicket.

Till exempel, kan du fråga dig själv 4 frågor från arbetet av Byron Katie:
1) Är det sant? (Är min uppfattning sant?)
2) Kan jag vet verkligen att det är sant?
3) Hur reagerar jag när jag omfamnar denna tanke?
4) Hur skulle jag vara utan denna tanke?

Vänd sedan denna tanke runt …..

För att öka framgången för förfarandet, låt din uppmärksamhet fyllas med andetag och stanna med det tills andningen slappnar fysiologi och grunderna din mentala emotionella tillstånd.

Om du går in tidigare trauma som förblir vilande i din muskulös minne, är detta något du kan sätta i kontrollen. Och med tiden kommer du bli glatt överraskad över din förmåga att återfå din nuvarande balanserad hållning av inre harmoni.