depression behandlingar för depression

Depression drabbar den person som fysiskt, mentalt och känslomässigt. Även om det finns många orsaker, är det bara genom rätt behandling och med hjälp av en specialist att detta kan försvinna.

Här är en förteckning över behandlingar som kan användas för att motverka depression.

Ett. Människor som lider av mild depression får anti-depressiva läkemedel. Några av dessa inkluderar seretonin SSRI bättre kända som SSRI, tricykliska och monoaminoxidashämmare eller MAO-hämmare.

Läkare som förskrivs dessa läkemedel bör informera patienten om biverkningar som kan upplevas. Doseringen kan behöva ökas eller minskas beroende på personens reaktion på medicinering.

2. Under de senaste åren har forskare letat på nya sätt att behandla depression. En som ökar i popularitet är växtbaserade behandling.

Initialt används i Europa, har läkarna i USA startade kliniska prövningar med hjälp av naturliga kosttillskott såsom de som finns i biloba, echinacea, ephedra, ginseng och hypericum. Människor som använder dessa örter har visat signifikanta förbättringar utan några biverkningar ofta upplevs när man tar medicin.

Tre. Psykoterapi är ett annat vanligt sätt som används för att behandla depression. Patienten ska prata med läkaren regelbundet så att båda kan ta reda på vad som är fel mentalt. Vissa läxor är ibland ges till individen så att detta kan diskuteras under nästa session.

4. Nästa kallas electro krampaktig terapi annars känd som ECT. Detta är endast användas av patienter som är självmordsbenägna och när anti-depressiva läkemedel inte fungerar.

Läkaren kommer först att ge ett muskelavslappnande medel. När personen känner sig lugn, är elektroder placerade i exakta platser i huvudet som kommer att leverera elektriska impulser. För att detta ska fungera, måste patienten komma på kliniken minst 3 gånger i veckan.

Fem. Depressioner gör den kännas trött, hjälplös och hopplös. Eftersom många anser att det är “allt i huvudet” vissa läkare har föreslagit användning av självhjälp är ett annat sätt att behandla dem som känner dig deprimerad.

· Personen kan börja med att fokusera på små mål som inte tar mycket tid och energi. När detta är avklarat, kan större som planeras. Om uppgiften ges är alltför svår att göra, dess tillrådligt att bryta ner det i mindre, så det kan vara bättre utfört.

· Det är svårt att buteljera upp känslan av sorg inuti. Eftersom människor behöver lite tid att släppa loss för att må bättre, föreslås det att prata med en vän om detta.

· Motion är en annan form av behandling för depression. Detta beror på att delta i någon aktivitet kan frigöra endorfiner i kroppen gör man känna sig lycklig.

· Ingen människa är en ö. Detta betyder familj och vänner som är medvetna om vad personen upplever kan hjälpa till genom att bara vara där och lyssna. Råd bör endast ges när det efterfrågas och kritik bör undvikas eftersom detta kan göra problemet ännu värre.

Behandla depression tar veckor och ibland månader. Det beror egentligen på attityden hos den person, läkaren och de runt omkring som är villiga att hjälpa till.

Patienten måste komma ihåg att inte förvänta sig att saker förändras efter bara en session. Detta kommer att ske successivt och detta kommer att visa sig allt i god tid.