depression 411

Negativa tankar om relationer, karriär, hälsa och personliga frågor anses vara skadliga för vår psykiska hälsa. Funderar på dåliga situationer i förväg är också betraktas som onödig, eftersom den personens sätt att tänka påverkar hans eller hennes syn på livet. Dessa spår av tankar kan orsaka en pessimistisk tänkande som allvarligt kan påverka en persons annars hälsosamt sätt att leva.

Genom att konsekvent tänkande och känner sig nere, kan en person vara redan upplever depression. En person som arbetar med detta tillstånd kan också känna sig irriterad utan uppenbar orsak, tillsammans med brist på energi och koncentration. Depression är inte en engångshändelse. Om en person har upplevt depression någon gång i hans / hennes liv, risken för återfall är hög. Vissa människor uppvisar depression på olika sätt. Symtom på sådana kan vara följande: konsekvent känslor av sorg, spänning, och irritabilitet, förändringar i aptit med betydande vinst eller förlust av vikt, rastlöshet, förändringar i sömnmönster, minskning av nöjet att göra vanliga hobbies och intressen, brist på beslutsfattande färdigheter, känslor av skuld, värdelöshet och hopplöshet, och tankar på självmord och död.

Människor som lider av denna typ av känsla kan inte söka hjälp från andra människor, även från sina egna familjemedlemmar. Depression tros vara en sjukdom i en persons psykiska hälsa, och att behandla detta skulle vara mycket kritisk eftersom detta kan påverka inte bara den sjuke, men allt och alla i deras liv. Andra människor som arbetar med depression försöker ibland att skada sig övertygad om att dessa negativa känslor kommer aldrig att sluta. Det är därför alla bör vara medvetna om symtom på depression och vet att det är en behandlingsbar sjukdom.

Depression resultat från ett antal faktorer, beroende på person och hans omgivning. Familj historia spelar en viktig roll i att ha denna mentala hälsoproblem. En annan faktor som utlöser det kan vara trauma och stressiga situationer. Döden, ekonomiska problem, breakups relation, och förändringar i ditt liv (vare sig det är ett nytt jobb, studentexamen, eller gifta) kan bidra till att känna sig deprimerad. Vissa människor har också drag av pessimism, där de oftast har en negativ syn på livet eller har låg självkänsla. Fysiska hälsotillstånd också orsaka depression. Allvarliga sjukdomar, inklusive cancer, HIV, eller hjärtsjukdom kan utlösa depressiva tankar eftersom dessa hälsotillstånd gör personen svag och stressad. Genom att känna sig deprimerad, kan dessa sjukdomstillstånd göra saker ännu värre än det redan är. Andra psykiska störningar inklusive ångest, ätstörningar, schizofreni, och i synnerhet missbruk kan enkelt göra en person känner sig deprimerad.

Att vara deprimerad kan verkligen göra personen mår dåligt, inifrån och ut. Men genom att ta det första steget, som är att få rätt behandling, kan depression medvetet bli helade. Det finns flera läkemedel som är särskilt utformade för behandling av depression (även känd som anti-depressiva medel). Ett annat sätt att ta bort känslor av depression är genom psykoterapi. Genom att uttrycka känslor och dela det med en terapeut, kan depression lättas. Olika typer av psykoterapi inkluderar kognitiv beteendeterapi, vilket hjälper till att identifiera tankar och beteende mönster relaterade till känna sig deprimerad. Interpersonell terapi, å andra sidan, behandlar kopplingen av depression och störda relationer. En längre terapi process skulle vara psyko-dynamisk terapi, som kopplar depression till vissa händelser och konflikter som en person har upplevt särskilt under barndomen. Gruppterapi är mer på interaktion med andra deprimerade människor, dela grova erfarenheter med terapeuten och erbjuder rådgivning samt.