de mest effektiva behandlingar för depression

Behandlingar för depression börjar med ett besök hos din läkare för att få en grundlig utvärdering och bekräftad diagnos. Denna övergripande strategi för att ta reda på exakt vad du upplever kommer att ha en direkt inverkan på vilken typ av behandling som rekommenderas av din läkare.

Tänk på ditt deltagande i läkningsprocessen är avgörande för din behandling framgång. Därför talar upp om du har frågor eller tvivel om eventuella alternativ med vilka du blir presenterade. Denna typ av självsäkerhet kan vara svårt om du känner dig allvarligt deprimerad, så ta en betrodd vän eller släkting med dig att göra dina önskningar och farhågor klara till läkaren.

Här är några av de mer förskrivna behandlingar din sannolikt kommer att presenteras med:

receptbelagda läkemedel

För många år Prozac var den vanligaste-ordinerats antidepressiva. Numera har framsteg inom farmaceutisk forskning visade andra mer-effektiva mediciner som Celexa, Lexapro, Luvox, Seroxat, Zoloft och Wellbutrin. Men listan slutar inte här. Eftersom det finns ett så brett spektrum av symtom och svårighetsgrad, svarar många människor inte på samma sätt för samma läkemedel. För din individuella situation, kan du behöva prova en eller två olika mediciner innan du hittar den som bäst passar din specifika hjärnans kemi.

Var noga med din läkare låter dig veta vilka, om några, biverkningar som du kan förvänta dig. Många av dessa lätta upp efter en kort tid, men om du inte kan tolerera dem på någon nivå, måste du låta din läkare vet.

talande terapi

Många läkare kommer att rekommendera att du kombinerar din läkemedelsbehandling med talande terapi. Experter har funnit att prata om dina erfarenheter med depression med en utbildad beteendeterapeut hjälper till att påskynda och öka återvinningen.

livsstilmodifieringar

Medicinska forskare har funnit att även små förändringar i din livsstil, såsom kost, motion och sociala aktiviteter kan bidra till att hastigheten och framgång för din återhämtning. Börja smått, och bara gör vad du kan, när du kan. Du kan hitta en vän eller släkting som är villiga att hjälpa dig att genomföra dessa positiva förändringar.

Som ni ser, det finns ett brett utbud av valmöjligheter när det gäller behandlingar för depression. När du noggrant undersöka alla dina alternativ med din läkare, tillsammans, kommer du att kunna komma med den bästa behandlingen plan för din personliga situation.