ångestsymtom och behandling

Många människor känner ångest någon gång i sitt liv, till exempel innan ett viktigt prov eller när de har att tala offentligt. Ångest är en normal reaktion på stressande händelser, men om ångest blir kronisk och överdriven, kan det vara ett tecken på ett ångestsyndrom.

Det finns många olika typer av ångestsyndrom, alla med sina egna ångestsymtom och behandlingsalternativ. Några av de vanligaste typerna är generaliserat ångestsyndrom, posttraumatiskt stressyndrom, social fobi och panikångest.

Generaliserat ångestsyndrom kännetecknas av ständiga och överdrivna oroande tankar och onödiga spänningar om rutinmässiga händelser och vardagliga aktiviteter.

Symptomen måste ha funnits utan avbrott under minst sex månader. Generaliserat ångestsyndrom saknar många av de mer dramatiska symtom på andra ångestsyndrom och kan vara svårare att diagnostisera, men det kan inkludera fysiska symptom som huvudvärk, svettning och mag-problem.

Individuell terapi är oftast den bästa behandlingsmetoden för att hitta ångest lättnad och bör fokusera på att hjälpa patienten att identifiera stressfaktorer och hitta en balans mellan arbete, familj och sociala skyldigheter.

Posttraumatiskt stressyndrom kan uppstå efter att ha bevittnat eller upplevt en traumatisk händelse som ett mord, våldtäkt, rån, bilolycka eller naturkatastrof.

De som lider av denna sjukdom kan uppleva händelsen upprepade gånger i mardrömmar och flashbacks och också börja känna sig deprimerade, arg, irriterad, kan skrämma lätt och blir känslomässigt förlamad.

Posttraumatiskt stressyndrom behandlas på ett liknande sätt som generaliserat ångestsyndrom och ingår att identifiera stressfaktorer, coping känslomässigt med den traumatiska händelsen, och utveckla avslappningsövningar för att hantera ångest.

Social fobi kännetecknas av en överväldigande rädsla för förlägenhet, granskning eller förnedring i sociala situationer som gör att människor med villkoret att undvika normala sociala aktiviteter.

Behandlingen kan innefatta medicinering eller kognitiv beteendeterapi, en typ av terapi som koncentrerar sig på att undersöka symptomen och resonemang genom dem, liksom att utsätta patienten gradvis till de omständigheter som orsakar deras panik.

Panikångest kännetecknas av en frekvent och irrationella förekomsten av episoder av intensiv rädsla, annars känd som en panikattack.

Effektiv behandling ingår vanligtvis en kombination av psykoterapi och lärt avslappningstekniker.

Ångestsyndrom nästan alltid kräver professionell behandling. Det är i regel inte möjligt att “bara komma över det”, eftersom det är en genuin psykisk sjukdom som förtjänar läkarvård.

Konsultera en läkare och utveckla ett lämpligt behandlingsprogram ångest behandling är det första steget i att övervinna denna handikappande sjukdom.

Jammy Hokins skriver för http://www.anxietyremedies.info där du kan få veta mer om billiga hotell och andra ämnen.