7 tips för att hantera förtidspension depression

Du är redan femtio, och så tidigt som nu, är du redan frågar dig själv frågan, “Vad ska jag göra när jag går i pension?”

Pensionering orsakar faktiskt en hel del stress, och tyvärr, du känner det redan innan det händer. Du blir orolig eller ens deprimerad, och om du inte löser dina problem direkt, blir detta förment till vara mild känslor farlig och dödlig.

Här är top 7 tips för att övervinna depression:

Ett. Spara upp eller investera.

En av dina största bekymmer är din ekonomi. Kommer du att kunna överleva med din pension och försäkring? Det är därför redan innan du går i pension, bör du börja spara en massa pengar. Det är också den bästa tiden att investera i flera olika typer av portföljer, till exempel fonder, aktier och obligationer. De kan ge dig en massa pengar med minsta ansträngning.

2. börja volontärarbete.

Är pensionering att du känner improduktiva eller värdelös? Volontär i organisationer, särskilt i dem som du vet att du starkt kan bidra. Om du är en psykolog, leta efter anti-våld centra. Om du har djupa kärlek till husdjur, tillämpas i djurgårdar. Volontärarbete gör du inser att du fortfarande räknas för något.

Tre. Ta dig mycket närmare världen.

Undvik att få mer deprimerad av att vara ensam. Omge dig med familj och vänner, eller ta dig mycket närmare samhället. Om dina barn bosatte sig i Ohio, överväga att köpa en fastighet där. Du och din partner kan köpa en lägenhet i storstäderna där källor till underhållning är läskigheter.

4. planera framåt.

Istället för att tänka på vad du inte längre kan göra när du går i pension, drömmer om dem som du kan. Det är den mest idealiska tiden att vara mer givande, speciellt för dig själv.

Du kan redan planera resor, fritidsintressen och aktiviteter du har inte eftersträvas på grund av arbete. Innan du vet det, kan du vänta knappast att gå i pension.

Fem. Håll dig passa.

Compounding din stress är sjuk. Du tycker om dina pensionsfonder gå ner i avloppet. Du kan inte riktigt leva dina återstående år till fullo.

Börja ta hand om dig själv mer som du ålder. Ät rätt sorts kost, motion, hålla dig alert genom att läsa, och bibehålla en positiv syn på livet.

6. Kontinuerligt inspirera dig själv.

När depression sparkar in, bör du inspirerar dig mycket hårdare. Hej, slutar ditt liv inte när du går i pension. Men om denna idé inte riktigt sjunka in, kanske du vill använda subliminala meddelanden.

Kallad affirmationer, kan subliminala meddelanden motivera individer att vara det bästa de kan vara genom att ändra sin nuvarande negativa mind-set. De är bäst tillsammans med visualisering.

När du känner dig nere, lyssna på subliminala budskap som levererar budskap om hopp, acceptans och egenkärlek.

7. bekämpa depression.

Det finns alltid en depression hotline du kan ringa om du behöver någon att prata med. Du kan också se upp för varningssignaler om depression. Om du känner dig mindre sällskaplig, lynnig, våldsam eller djupt ledsen för det mesta, be om professionell hjälp.