10 steg om hur man handskas med ångest attack

Här är några användbara tips om hur man handskas med ångest på egen hand för att lindra effekterna av den ångest attack. Dessa är de 10 steg-program som kan lära dig om hur man handskas med ångestattacker:

1.Det första steget är att erkänna att du har en ångestattack.

2.Recognize din negativa tankeprocess och förvandla det till något positivt.

3.Ta en paus. Andas in genom munnen och gradvis släppa ut luften genom näsan.

4.Ask dig själv varför du är orolig eller ängslig. Har det hänt tidigare? Chansen är ganska bra att det du oroa är inte sant – eller hur?

5.Start mata dig själv med positiva tankar och ge dig själv en ny pep talk. Du är orolig för något att oddsen är väldigt mycket emot. Inse det och berätta själv om det. Mata dig själv med positiva tankar.

6.Write ner positiva tankar på papper eftersom detta är ett sätt bekräftar hur du känner dig själv. Skriv ner dina positiva egenskaper istället för att älta negativa och meningslösa bekymmer.

7.By nu, kanske du känner dig lite bättre. Försök att göra något fysiskt som motion eller göra yoga.

8.When du har en ångestattack, bör du ha en plats som är “säker” för dig. Ett säkert ställe kan vara en fysisk plats som en viss stol, rum eller område eller det kan vara trygg plats i ditt sinne. Använd din fantasi för att komma med en oas i ditt sinne.

9.When du inte har en ångestattack, skriva ner några av de saker som du har orolig tidigare och huruvida de har besannats. Chansen är stor att ingen av dem gjorde.

10.Realize att ångest attack kommer att passera. Men också medveten om att ångest och panikattacker kommer och går.