sam-e den effektiva naturliga antidepressiva

copyright 2006 danna schneider

SAM-E är ett naturligt komplement som har fått några ganska anständigt exponering som ett effektivt botemedel mot depression och ångest sistone. Även om det är en “talade om” depression rättsmedel, har man inte fått någonstans nära den hype av den “andra” naturliga antidepressiva, som kallas johannesört.

Skillnaden mellan de två kosttillskott är att SAM-E är egentligen en konstgjord förening, medan johannesört är en naturlig ört som bearbetas till kapslar för konsumtion. SAM-E är typiskt i tablettform, som en vitamin, och är bara potent och effektiv (förment), när den kommer förpackad i individuellt blister förseglade förpackningar.

Jag gav faktiskt SAM-E en virvel vid ett tillfälle, när jag började att uppleva känslor av depression och allmän deppighet, vilket inte var min typiska uppträdande. Jag märkte att jag var mer irriterad, och hade en känsla av att allt fungerade mot mig, så jag bestämde mig för att prova en naturlig botemedel för min uppenbara ångest, irritabilitet, och vad jag tyckte var mild depression.

Jag köpte ett paket med SAM-E i blisterförpackningar på nätet. Jag tror att jag betalat ca $ 28 för paketet, vilket var en månad värt. Jag tog en tablett per dag, vilket var 500 milligram. Jag märkte snart att ta tillägget gav mig dela huvudvärk, så jag skära ner dosen till en halv tablett varje morgon på fastande mage.

Jag fick fortfarande uppdelningen, kväljande huvudvärk. Jag märkte att det verkade hjälpa med mitt humör lite, men inte tillräckligt för att rättfärdiga lida försvagande huvudvärk. Jag märkte också en nästan konstant täthet i bröstet, vilket skrämde mig till stopp tar tillägget alla tillsammans.

Denna reaktion fick mig nyfiken om andra hade upplevt samma negativa biverkningar av SAM-E, så jag började leta på nätet för att se om det fanns några andra liknande historier att bryta.

Vad jag hittade var en massa andra som upplevt huvudvärk, och ytterligare andra som också upplevt den täthet i bröstet, och andra biverkningar som magsmärtor, illamående och några andra mindre vanliga symtom. Vissa klagade även att SAM-E faktiskt gjort sin depression värre, och gjorde sin ångest når nästan outhärdliga nivåer.

Det fanns också andra som säger Sam-E fungerat bra för dem, men de gjorde upplever negativa biverkningar, och ytterligare andra som sade att det gjorde dem att må bättre med inga biverkningar alls, trots att dessa var tyvärr inte i majoritet, verkade det .

Eftersom SAM-E rekommenderas endast att startas upp i lägre doser, är det alarmerande att många människor rapporterar att de rekommenderas att ta doser av 500-800 miligrams från början. Om du någonsin prova detta alternativ till antidepressiva, bör du vara försiktig med doserna vid första, och kanske prova start mycket låg, och sedan öka dosen, men bara om du upplever några negativa biverkningar.

Det är svårt att säga om de biverkningar som jag upplevt var på grund av en alltför hög dos (för mycket, för fort?), Men de var illa nog att jag ansåg att symptomen värre än mild ångest och depression jag upplever, vilket var min personliga skäl för dicontinuation av tillägget.

Så, vad exakt är SAM-E, och hur fungerar det, frågar du? SAM-E (uttalas som namnet “Sam” och bokstaven “e”), är en förkortning av det kemiska namnet, s-adenosymethianone. Det är en syntetisk form av en särskild kemikalie som finns i den mänskliga kroppen som är tänkt att hjälpa till att reglera humör.

SAM-E marknadsförs som ett naturligt botemedel mot depression och ångest, och ett alternativ till populära depression mediciner som Prozac och Paxil, vilket kan ha allvarliga biverkningar, men det är också tas av vissa individer för hjärtat och gemensamma hälsa.

Även om det kan rekommenderas för mild till måttlig depression, de flesta läkare rekommenderar mot att det för personer med bipolär sjukdom, eftersom det kan driva dem i maniska episoder.