övervinna panikattacker – hur man kan övervinna panikattacker för good_

Panikattacker är något som många av oss upplever från tid till annan. De varierar i svårighetsgrad från panik över att förlora bilnycklarna till panik eftersom du har tappat bort ditt barn. Dessa är helt naturliga reaktioner på situationer av denna typ, men hur panikattacker som uppstår när det inte finns någonting att motivera en? Det finns många sätt att övervinna panikattacker som detta men först bör vi förstå vad de är.

För att övervinna panikattacker du behöver för att fullt ut förstå vad som utlöser dem och det som föder dem. En person som har svår arachnofobi skulle bli förskräckt om du lägger dem i en liten bur och tappade en afrikansk Tarantula in med dem. Men när du tagit bort spindeln deras rädsla skulle försvinna och de skulle återgå till det normala. Detta är hur paniken fungerar normalt.

När det fungerar onormalt men människor kan ha panikattacker utan anledning. Den vanligaste formen av detta är känslan av att väggarna närmar runt omkring dig. Tänk på att panikattacker är olika från ångestattacker. Ångest attacker är enorma känslor av rädsla över något som kan leda till panikattacker, om de inte stoppas snabbt.

Emotional ärrbildning, psykiska trauman, och traumatiska fysiska händelser i en människas liv kan också orsaka en panikattack. Men om det finns varken igenkännbar orsak eller något föremål för panik att fixera på du bara har en överväldigande känsla av att vara panik. Om detta beror på en brist på ett visst hormon eller någon annan fysisk abnormitet kan du prata med din läkare och ta reda på hur man kan behandla det.

Men om det beror på den något annat såsom psykiska eller känslomässiga trauman det enda sättet att stoppa det är att möta detta trauma. Detta kan vara svårt att göra ibland eftersom det kräver en hel del inre reflektion och granskning av ens liv som de flesta människor inte vill göra. Men i jämförelse med de fysiska biverkningar av upprepade panikattacker är det föredraget.

Medan attacken sig orsakar ingen skada den gör sparka flera automatiska system i din kropp in överväxeln. Panik är nära förknippat med rädsla för att bli sårad eller skadad så när kroppen börjar få panik på flykt eller kamp systemet sparkar i. Detta system översvämningar din kropp med adrenalin i förberedelse för en kamp eller att komma undan snabbt. Normalt är det inte skadligt, men om en person lider allvarliga panikattacker flera gånger om dagen kan det innebära påfrestningar på era kroppar kardiovaskulära, respiratoriska, och endokrina system.

Lägg till det faktum att människor som lider av dessa attacker ofta har svårt att sova och deras kroppar kan slitas ut mycket snabbt. Ett sätt att förhindra dessa attacker från att bli svår att komma ihåg att vara lugn, andas långsamt och andas djupt. Gör allt du kan för att hålla från att exciteras eller hyped upp och attacken kommer att bli mycket mindre allvarlig.

Att lära sig att övervinna panikattacker är inte en lätt uppgift, men det kan göras. Hitta din rädsla, inför det, och så småningom erövra det kommer åtminstone minska styrkan i dessa attacker. När en panikattack slår du kommer ihåg att andas lugnt och hålla kontroll för att hålla attacken från att kontrollera dig.