klara upp med depression

Depression är en normal reaktion i kroppen när en person förlorar något viktigt för honom. Men när villkoret varar mer än två veckor bör sökas med medicinsk hjälp. Depression är ibland som en vanlig stress, därför lämnade ofta som undertreated. Ändå finns det betydande skillnader mellan de två och amnd den förra är den sämre på de två jämförelserna.

Graden av denna sjukdom varierar med kön som en faktor. Utifrån utförda studier, är depression hos kvinnor dubbelt så hög som de är hos män beror på hormonella faktorer.

Erkända symtom på depression inkluderar förlorade andelar i dagliga aktiviteter eller den verksamhet som patienten använde för att njuta, aptit eller vikt förändringar, förlust av energi eller känsla av tröghet, självförakt eller känslor av hjälplöshet, problem på koncentration och på att fatta beslut . En allvarligt symptom som åtföljer detta tillstånd som självmordstankar bör tas på allvar och sökte läkarhjälp.

Bortsett från de psykologiska och emotionella symptom som patienten kan uppleva, det finns också fysiska symptom som kan observeras som inkluderar gastrointestinala problem som diarré eller förstoppning, buksmärtor, värk i kroppen som ryggsmärtor, ledvärk och huvudvärk. Effekten på den fysiska välbefinnande en deprimerad person är en manifestation att tillståndet har gått allvarligt att det kunde orsaka flera reaktioner i hjärnan för att manifestera fysisk smärta.

Depression i sin enklaste form är ett tillstånd av extrem sorg och en återkommande sjukdom. Det finns olika typer av sjukdomen som en person bör vara medveten om och kategoriseras beroende på graden och de faktorer som främst påverkar tillståndet.

Dystymi. Även kallad dystymi, är denna typ av depression en mild depression som varar i minst två år, ibland kallad dubbel depression.

Atypisk depression. Detta är en subtyp av dystymi och kännetecknas av stämningen reaktivitet – att kunna uppleva förbättrad sinnesstämning som svar på positiva händelser. Detta kännetecknas också av oversleeping eller matmissbruk, eller andra symtom som kan omfattas av återförda vegetativa symtom.

Seasonal Affective Disorder (SAD). Känd som vintertrötthet detta händer när solljuset är begränsat och det kan behandlas med några enkla ljusterapi.

Förlossningsdepression. Denna typ är ofta upplevs efter leverans av modern. Detta tros utlösas av hormonella förändringar i samband med att ha en baby.

Depression är ett tillstånd som bör skötas och behandlas med medicinsk vård. Med kamratstöd och rådgivning i kombination med korrekt medicinering, kan detta villkor botas.