kända personer med bipolär – bipolär kan drabba vem som helst, även kända personer

Det kan vara ganska svårt för någon att vara öppna om sina val i livet eller medicinska tillstånd. Om du lever ditt liv i rampljuset men det är ännu svårare. Din karriär kan vara negativt och publicitet är mycket svårt att hantera. Psykiska sjukdomar är något som många människor försöker dölja att de är generade av dem. Bipolär sjukdom är en sådan psykisk sjukdom som inte diskriminerar – det helt enkelt inte bryr sig om du är känd eller inte.

De kändisar som har kommit fram för att diskutera sin kamp med bipolär sjukdom är i minoritet. De använder sina egna kamper för att få medvetenheten för psykisk sjukdom. De arbetar ofta att samla in pengar till forskning inom området samt. En av de mest kända personer som har kommit fram om deras bipolär sjukdom är Virginia Woolf, en välkänd författare.

I olika intervjuer har hon berättade hur bipolära episoder har lett till olika perioder av kreativitet för henne. Hon förklarar det som hennes hjärna är en show av fyrverkerier går av i hennes huvud. Tyvärr men Woolf begick självmord vid 59 års ålder samtidigt som lider av en depression episod relaterad till hennes bipolär sjukdom.

Några kända människor inte upplever bipolär sjukdom förrän senare i sin karriär. De har inte dölja det för år, det var helt enkelt inte en fråga för dem att hantera. Detta är fallet med Vivien Leigh, känd för sin roll i Borta med vinden. Forskare tror att det var resultatet av ett missfall hade hon samtidigt med en annan film. Eftersom det inte fanns någon giltig medicinsk behandling för bipolär när hon utsattes för chock behandlingar. De orsakade bara hennes fysiska och psykiska hälsa att försämras.

Mer kända människor börjar komma till rätta med sina bipolär sjukdom i allmänhetens ögon. Bland dem är skådespelaren Jean Claude Van Damme, rocksångaren Sting, och en hel rad av skådespelare, författare, och även politiker.

Vissa forskare undrar om det är det manodepressivitet i sig som gör att en del av dessa människor har drag av en stjärna. Oavsett anledningen till att de lider av bipolär är det viktigt att få rätt behandling om du är känd eller inte.