farorna med upprörda depression och sätt att behandla det

Depression är en sjukdom som kan påverka olika människor på olika sätt, och medan de flesta människor tycks associera denna sjukdom med känslor av sorg eller återkallande, det finns olika typer av depression som finns. Ett sätt att depression kan visa sig på olika sätt är när en person som också lider av symtom på ångest, skapar ett tillstånd som kallas upprörd depression. Det är viktigt att känna till tecken på omrörd depression, eftersom det anses att en vara en potentiellt farligaste formen av denna sjukdom.

blandningsproblem

Även depression har oftast manifesterar sig som sorg, en önskan att dra tillbaka, och andra sådana känslor, är känslan av panik som gör att villkoren för upprörd depression. Dessa symtom är ofta mycket obehagligt för den drabbade, eftersom den ofta innefattar känslor av rastlöshet, såsom oförmåga att sitta stilla eller behovet av att takt. Så medan i typisk depression, människor tenderar att nästan bromsa, är resultatet i upprörda depression motsatsen.

självmord problemet

En av de farligaste problemen med upprörd depression är att det finns en högre risk för självmord. Samtidigt upplever depression tillsammans med känslor av ångest, kroppen tenderar att lägga fram mer av de hormoner som orsakar människor att fysiskt känna stress, vilket i sin tur kan få folk att vilja agera för att avsluta deras lidande. Detta är en anledning till varför, om du känner någon med denna sjukdom, bör du vara säker på att de får lite hjälp för sina problem.

likheter med manliga depression

På många sätt är upprörd depression liknar manlig depression. I många hanar, är depression präglas av en känsla av irritabilitet, rastlöshet, och ilska, som liknar upprörd depression på många sätt. En del av detta kan tillskrivas den känsla av stress som vissa män känner sig sin depression, känsla av att det inte är manligt att ha sådana känslor. Dessa känslor orsakar en slags ångest, som sedan arbetar med depression att skapa symptom som liknar upprörd depression.

behandla sjukdomen

Den goda nyheten är att behandlingar av upprörda depression liknar de behandlingar av både depression och ångest, och eftersom det ofta vanligt att ångest och depression att existera vid sidan av varandra, är läkare för att behandla det. De flesta av de vanliga behandlingar, såsom livsstilsförändringar och medicinering tillämpas. Dock är problemet med upprörda depression som det ofta gör det svårare för att depression att gå i remission, vilket resulterar i en längre behandlingsperiod. Så om du vet någon som lider av tecken på upprörda depression, är det en bra idé att få dem att hjälpa till så att de kan börja vägen till eftergift så snart som möjligt.