erkänner depression är varningssignaler

Depression är en allvarlig sjukdom, inte en ofarlig del av livet. Det är en komplex sjukdom med en mängd olika orsaker. Det kan aldrig skyllas på bara en sak. Det kan vara resultatet av en kombination av faktorer, inklusive genetiska, kemiska, fysikaliska och sociologiska. Det påverkas även av beteendemönster lärt sig i familjen och kognitiva förvrängningar.

Depression drabbar miljontals människor i det här landet. Det är alltid oroande, och för vissa människor kan vara handikappande. Depression är mer än bara sorg eller “blues.” Det kan ha en inverkan på nästan varje aspekt av en människas liv. Människor som lider av depression kan uppleva förtvivlan och värdelöshet, och detta kan ha en enorm inverkan på både personliga och professionella relationer. I detta nyhetsbrev kommer jag att beskriva många av de faktorer som kan orsaka depression, och jag kommer att undersöka strategier för att förhindra det.

depression är genomgripande

När en person lider av depression, kan det påverka varje del av hans eller hennes liv, inklusive sin fysiska kropp, sitt beteende, tankeprocesser, humör, förmåga att relatera till andra, och allmän livsstil.

symtom på depression

Människor som får diagnosen klinisk depression har en kombination av symptom från följande lista:

• Känslor av hopplöshet, även när det finns anledning att vara hoppfull
• Trötthet eller låg energi
• Mycket mindre intresse eller glädje i de flesta vanliga aktiviteter
• Låg självkänsla
• Känsla värdelöst
• Överdriven eller olämpliga skuldkänslor
• minskad förmåga att tänka eller koncentrera
• Obeslutsamhet
• Tänka förvrängda tankar, med en orealistisk syn på livet
• viktökning eller viktminskning utan att banta
• Förändring av aptit
• Förändring av sömnmönster
• Återkommande tankar på döden
• Självmordstankar
• En särskild plan för att begå självmord
• Ett självmordsförsök
• Känslor av rastlöshet eller bromsas

När en person lider av depression, dessa symtom orsakar signifikant lidande eller försämrad funktion i arbete, socialt eller i andra viktiga avseenden. Detta innebär att personens familj och sociala relationer, samt arbetslivet försämras. När en person lider av depression, symtom som dessa är inte resultatet av en kronisk psykotisk störning, missbruk, allmänt hälsotillstånd, eller sorg.

sorg, sorg, och depression

Depression kan inkludera känslor av sorg, men det är inte samma sak som sorg. Depression varar mycket längre än sorg. Även depression innebär en förlust av självkänsla, sorg, besvikelse och sorg inte. Människor som är deprimerade funktionen mindre produktivt. Människor som är ledsen eller besviken fortsätter att fungera.

depression och socioekonomiska faktorer

Depression verkar inte vara relaterade till etnicitet, utbildning, inkomst, eller civilstånd. Det slår något fler kvinnor än män. Vissa forskare tror att depression drabbar oftare hos kvinnor som har en historia av känslomässiga och sexuella övergrepp, ekonomisk förlust, eller är beroende av andra. Det verkar finnas en genetisk koppling, depression är vanligare bland föräldrar, barn och syskon till personer som får diagnosen depression. Den genomsnittliga åldern vid uppkomsten av en depressiv episod är mitten av 20-talet. Personer födda på senare tid som diagnostiseras vid en yngre ålder.

fysiska orsaker

Många läkare tror att depression resultat från en kemisk obalans i hjärnan. De ofta ordinera antidepressiv medicinering, och många människor finner lättnad som följd. Emellertid finns det inga tillförlitliga test för att identifiera en sådan kemisk obalans. Det är okänt om livserfarenheter orsakar humörsvängningar, som skapar förändringar i hjärnans kemi, eller om det fungerar i omvänd.
Depression kan vara associerad med fysiska händelser såsom andra sjukdomar, fysisk trauma, och hormonella förändringar. En person som är deprimerad bör alltid ha en fysisk undersökning som en del av bedömningen för att avgöra vilken roll fysiska orsaker.

tecken på att professionell behandling behövs

Om du eller någon du känner är deprimerad och uppvisar något av följande tecken, är det oerhört viktigt att söka hjälp av en läkare eller psykolog.

Ett. Funderar döden eller självmord. Det är alltid farligt och du bör se en professionell terapeut omedelbart.

2. När symtomen på depression fortsätta under lång tid, kan du behöva professionell hjälp. Akuta reaktioner på händelser är normala, men de bör inte pågå längre än en rimlig tid.

Tre. Din förmåga att fungera försämras av din depression. Sök hjälp innan din livssituation försämras till en allvarlig nivå.

4. Du har blivit så isolerade att du har ingen med vem för att kontrollera verkligheten. Sök upp någon att dela dina tankar och känslor med.

Fem. Depressiva symtom har blivit svår.