depression och minnesförlust – finns det ett samband

Det finns en mycket stor anslutning när du talar om depression och minnesförlust och detta är på grund av hur depression fungerar och hur det påverkar kroppen och sinnet. Vid sin mest obehagliga, depression lämnar en liten mängd hörn av det mänskliga sinnet säkra och sunda. Otaliga människor lider av denna outtröttliga sjukdom tappa sin aptit, sin anläggning till fyrtio blinkningar oftare än inte, deras sexlust, och mycket förmåga att dra nytta av de enklaste förnöjsamhet talet. Omgiven av den extra tydligt av de omkomna är minnet.

Forskare sondera föreningen inklämt mellan depression och minne-del i hopp om att vara på väg till återhämtning behandlingar, andra att piggna hänsynsfull av de djupa anslutningar fastnat mellan sinne, humör och minne. Med hjälp av hjärnavbildning modus operandi, är vi ännu inte sett en början att observera ett antal av dessa anslutningar.

Minnet är utom ett av en svit av framstående eller “verkställande” hjärnfunktioner linkade av melankoli. I sammanlagt att bli tankspridd, kan en person som lider av nyckel depression har väl uppgifter Svårighetsbörjan, beslut byggnad, förberedelse åtgärder Prospect, eller systematisera tankar. Detta är övervägande att dra till obalanser i ämnet, som kallas signalsubstanser, som gör att cellerna varelse hjärna att “prata” med alla dåvarande och samla nymodig minnen.

Ett sätt att depression har en effekt på minnet är att luta den kategori av minnen personer vara benägna att komma ihåg samtidigt som i lastrummet på eländet. Vi alla vara benägna att engagera sig minnesuppdateringshändelser innehåll när vi är glada och dystra händelser vid vilken tid vi är dyster, belyser Norman Rosenthal, MD, professor i klinisk psykiatri vid Georgetown University Medical School. En deprimerad människa har en benägenhet att minnas främst den istället, eländiga kunskap.

Detta kan komma i sikte till släktingar och vänner som ett nederlag minne. Dessutom stärker personens vanligt och föga vision att vara, förstärkes depression. Som ni ser, det finns en stark koppling mellan depression och minnesförlust, och detta förklaras närmare i samordningen av minnet.

Den goda nyheten är att depression är något som kan behandlas och det finns alltid hopp i slutet av tunneln. När det börjar påverka ditt minne, är det en nivå som är tillräckligt allvarlig för att utredning och viss behandling och det kan inte ignoreras. Det har funnits hundratals fall att en framgångsrik behandling av depression, och en av de första stegen för att förbättra den och ditt minne är att känna och erkänna för dig själv när du har depression.

Som inser att du har att symptom är mycket viktigt. Minne och depression har en nära anknytning på grund av det erfarenhetsmässiga och sensoriska karaktär krämpa. Som du kommer att se, när du har din depression under kontroll, kommer du att kunna rensa ditt sinne och återfå sorts mental fokus som krävs för att förbättra ditt minne. Om du tror att du har symptom på depression, vidta nödvändiga åtgärder för att övervinna dem innan ditt minne påverkas.