bryta sig loss från panikattack börjar today_

När någon använder termen “ha en panikattack” på skämt, är reaktionen lungt en av nöjen från dem i mottagandet av kommentaren. Verkligheten är dock mer än 30 procent av befolkningen kommer att ha en attack i något skede av sitt liv, men det är de som lider av det på en daglig basis, de kroniska sjuka, vem skulle hitta en sådan kommentar är mindre än underhållande.

Du ser, en kronisk lidande, lever i rädsla för en attack har återverkningar som social tillbakadragande och förlust av kontroll och för dessa människor, det är en vardagen lever från en episod till en annan.

panikattack medicinering

Mediciner finns tillgängliga för människor som lider av panikångest. Frågan är, är dessa mediciner bara en quick fix-lösning eller gör de faktiskt hjälpa en lidande eliminera det från deras liv helt och hållet? Medicinering för panikattacker kommer i olika former från det som kallas betablockerare på antidepressiva.

Betablockerare är en klass av läkemedel för att lindra tung arbetsbelastning på hjärtat och högt blodtryck. Vad har detta att göra med panikattack? Tja, är en av de skrämmande symtom på en attack med bultande hjärta. Det är en så skrämmande upplevelse att de som har upplevt det ofta förväxlar det med att ha en hjärtattack. De är användbara i sin ansökan, men återigen, behandla symptom snarare än det underliggande problemet.

Depression är ett resultat av konstanta episoder av paniksyndrom och antidepressiva är effektiva vid behandling av den. För kronisk sjuka, läkemedel med lugnande effekt kallas Bensodiazepiner också har visat sig effektiv i att minska symtomen på panikattack.

Ovanstående läkemedel har sin plats bland listan över behandlingar panikattack dock, medan patienter rapporterar att kunna styra och minska förekomsten av anfall när du använder dem, återfall är möjliga om de läkemedel avbrytas medan i fallet med Benzidiazepines, det finns också en risk för beroende.

kognitiv beteendeterapi

Mediciner anses vara en fix för symtom på panikångest Men att få till orsaken till det underliggande problemet uppnås bäst genom rådgivning. En populär form av rådgivning är kognitiv beteendeterapi och dess syfte är att ändra vissa tankar och beteenden för att kontrollera symtomen.

Ett exempel på denna typ av behandling innebär att arbeta med en terapeut och i princip förutsäga när en panikattack kommer att inträffa. Hur hjälper det dig? Tanken är att du kommer att lära dig olika sätt att hantera eller reagera på en panikattack som bidrar till att eliminera rädslan för nya attacker. Din terapeut kommer att introducera dig till effektiva övningar för att identifiera dina destruktiva eller rädda tankemönster och ändra dem.

Processen kan oftast vara en lång och engagerade en och så småningom, när en patient är övertygad om att kontrollera sina attacker, är de introduceras till kontrollerade situationer eller områden där de har upplevt eller haft anledning att uppleva panikattacker i det förflutna.

visste du?

Med en isolerad panikattack innebär inte en person kommer att utveckla en sjukdom panikattack. Dock är den senare en faktor när en person lider ständiga attacker och det bästa tillvägagångssättet är att söka professionell hjälp.

vad ska du göra härnäst?

Debatten rasar vidare om effektiviteten av läkemedel, inte som en fix för symptom, men som en lång tärna lösning. Tanken att panikattack bättre kan åtgärdas genom att leta efter orsaken gör mycket vettigt med pågående forskning inom detta område. Faktum är, om du för närvarande lider av kronisk panikångest då göra någonting är inte det bästa alternativet.