akupunktur lösa sjukdomar och depression

Akupunktur är bland de mest kända och väl mottagna alternativa medicinska behandlingar i planeten. I själva verket är det uppskattas att förfarandet krattor i en halv miljard dollar varje år. Populärkultur har etablerat bilden av akupunktur som prickning ansiktet med nålar. Medan det finns en sanning i detta antagande, måste du veta ramen bakom en sådan process. Nedan följer en kort diskussion om akupunktur och dess roll inom området hälsa och medicin.

Förfarandet av akupunktur har sina rötter i det gamla Kina. Man tror att
Kineser har gjort behandlingen mer än 5000 år sedan. Historien har det att filosofin bakom processen är tron ??att människor och andra levande varelser har en livsenergi. Denna vitala energi kan hittas i de upplevda energi linjer i kroppen precis som hur meridianer ritas i världen. Varje energi är ansluten till ett system av organ, och det antas att sjukdomar uppträder när dessa linjer

Vad akupunktörer göra är att hitta och infoga nålar i punkterna vari meridianlinjerna lögn. Den mänskliga kroppen sägs vara att ha mer än tusen av dessa punkter. När akupunktur specialist effektivt har underlättat behandlingen har patienten en stor chans att få hans eller hennes vitala energi återställd och med hans eller hennes sjukdomar botas.

Det finns otaliga hälsoproblem som akupunktur har visat sig lösa. Vanliga vardagliga problem såsom huvudvärk, migrän och bihåleinflammation kan behandlas med bara en behandling. Personer som lider av muskulära komplikationer som smärta i nedre ryggen och artrit kan finna lindring i behandlingen. Reproductive-relaterade problem, t.ex. menstruella kramper, infertilitet, och även impotens kan lösas genom akupunktur.

Behandlingen inleds med en intervju. Kontaktpersonen ska be patienten frågor kopplade till hans eller hennes hälsa och livsstil. Förhållandena i kost, vila och sömn, motion, stress, känslor och andra faktorer kommer att ställas. Efter intervjun, kommer facilitator kontrollera meridianer i kroppen och deras tillstånd. När dessa redan studeras och observeras, kommer själva behandlingen påbörjas.
I grund och botten akupunktur specialist kommer bara använda högst 12 nålar under behandlingen. Tvärtemot vanligt antagande, kommer patienten att känna inte längre en gång när nålarna redan är införda. Det kommer naturligtvis att vara ett sting i början, men detta kommer att försvinna. Hela upplevelsen är faktiskt tänkt att vara bekväm och trivsam. Efter behandlingen, är en fräschör känsla, som att ha sött sovit i timmar, väntas bli kännbara.
Vad är intressant att påpeka är att akupunktur bortsett från att lösa fysiska problem kan också lindra villkoren för människor som lider av depression och ångestsyndrom.

Detta beror på att processen är inriktad på centrala nervsystemet, särskilt hjärnan. Akupunktur sägs utlösa produktionen av endorfiner, trodde ämnen att vara ansvarig för att leverera lyckliga och glada känslor. Bortsett från detta, är akupunktur sägs vara att förbättra flödet av signalsubstanser, det ämne i kroppen som skickar och tar nervimpulser till hjärnan. När hjärnan, nerver, och resten av kroppen samordna med varandra, är det inte omöjligt att uppnå en holistisk välbefinnande.