utbilda samhället om depression och psykisk ohälsa – måste veta fakta

Depression kan vara en dödlig sjukdom hos äldre.

Depression är en kronisk sjukdom med en mycket hög sannolikhet för återfall.

Långvarig behandling kan vara nödvändig för din äldre förälder. Effektiva behandlingar finns tillgängliga.

Egentlig depression drabbar omkring 1 av 12 ungdomar. I varje 6-månadersperiod, cirka 5 procent av 9 – är till 17-åringar beräknas lida av depression.

Sex miljoner äldre lider av någon form av depression. Deras depression tenderar att avfärdas som oundvikligt, men i själva verket är ett allvarligt medicinskt tillstånd som kan förstora funktionshinder och leda till för tidig död.

Klinisk depression kan ofta följa med långvariga sjukdomar som är vanliga senare i livet, såsom diabetes, cancer och artrit. Vissa mediciner kan också utlösa depression. Depression är också en vanlig följd av alkoholproblem bland äldre vuxna.

Antalet dödsfall i självmord varje år är större än antalet dödsfall från mordroteln. Depression är inte sorg. I depression, förlorar vi förmågan att känna några känslor strongly.The sanna motsatsen till depression är vitalitet förmågan att känna ett komplett utbud av känslor, bland annat lycka, glädje, stolthet, men också sorg och sorg.

Egentlig depression är extrem och ihållande och kan störa signifikant med en individs förmåga att fungera, i motsats till den normala känslomässiga upplevelser av sorg, sorg, förlust, eller passerar stater humör.

Nästan 20 procent av amerikanerna har någon form av depression, de flesta utan att veta om det. De antar bara att de inte kan vinna, att deras relationer är alltid svårt och att hopplöshet, sömnlöshet, kronisk trötthet, och skuld är deras lott i livet.

I den äldre befolkningen, män är nästan sex gånger större risk än kvinnor att begå självmord.

Män handlar ofta depression genom att dra sig tillbaka från andra och kasta sig in i deras arbete, delta i riskfyllda eller farligt beteende, och / eller att bli arg, frustrerad och kränkande.

Mindre allvarliga former av depression är också vanliga bland äldre och kan vara så försvagande som egentlig depression.

Milda nivåer av depression kan också försämra funktion och hantera kroniska sjukdomar och smärta. Depression är dock inte en normal del av åldrandet.
Forskningsresultat visar att kvinnor med bipolär sjukdom kan ha fler depressiva episoder och mer blandade episoder än män med sjukdomen.
Så många som 80 procent av kvinnorna upplever “postpartum blues”, en kort period av affektiva symtom som anses normalt efter förlossning.
Enligt American Academy of Barn-och ungdomspsykiatri, upp till en tredjedel av de 3,4 miljoner barn och ungdomar med depression i USA kan faktiskt uppleva tidig debut av bipolär sjukdom.

Psykiska sjukdomar strejk individer i början av deras liv, ofta under tonåren och vuxenlivet. Alla åldrar är mottagliga, men unga och gamla är särskilt känsliga.

Depression kan leda till dålig skolgång och prestanda, springer iväg, och känslor av värdelöshet och hopplöshet. Vissa tonåringar försöker göra smärtan av depression försvinna genom att dricka eller ta droger, vilket bara gör depressionen värre. Ytterligare andra överväger självmord.

Alltför ofta är depression lämnas obehandlad eftersom människor misslyckas med att känna igen symtomen och tror att det är bara normalt sorg, en fas som en tonåring går igenom, eller ett tecken på svaghet. Detta kan vara ett fruktansvärt misstag. Det är viktigt att känna till symptomen, så att du kan skilja depression från enstaka normal sorg eller moodiness.