Hur vet jag om jag har depression

Hur vet jag om jag har depression, kanske du frågar dig själv. Depression kan ibland vara svårt att diagnostisera på grund av de multipla olika symptom som kan variera hos individer. Vissa individer kan uppleva olika symtom än en annan. Dessutom. Fysiska sjukdomar kan vara en bakomliggande orsak till depression men däremot depression kan orsaka fysiska symptom karakteristiska för en fysisk sjukdom. Så hur vet jag om jag har depression?

Att gå till en hälso-och sjukvårdspersonal kan hjälpa till att diagnostisera depression. Men som med någon sjukdom du behöver för att få så mycket information om den sjukdom som möjligt. Detta kommer att ge dig möjlighet att ställa de rätta frågorna, som förhoppningsvis kommer att leda till en framgångsrik behandling plan.

Låt oss ta en titt på några av symptom orsakade av depression, så att det kan vara möjligt att du kan få en fast förståelse i vad depression är, vilket tillåter dig att kanske förstå vad du känner.

Ge dig själv en stund att koppla av så bra som möjligt och försök yo reflektera tillbaka vad som kan göra att du känner hur du mår.

* Har det skett en ackumulering av obehagliga händelser i ditt liv.
* Är du upplever några fysiska symptom

Gå igenom följande lista med symptom och se om något gäller dig.

* Negativt tänkande
* En förlust av energi
* En känsla av överdriven skuld
* Känsla en känsla av värdelöshet
* Upplevelse av värk och smärta
* Sömnlöshet
* Överdriven sovande
* Oförmåga att fokusera eller koncentrera
* Känsla irriterad, blir frustrerad lätt, eller rastlöshet
* En förlust av intresse för trevliga aktiviteter

Om du känner dessa saker och det har varit traumatiska eller obehagliga händelser i ditt liv du mycket väl kan ha depression. Ibland kan det finnas en fysisk sjukdom som kan orsaka depression. Det bästa man kan vara säker på är att ta hand om de fysiska symtomen och se till att det finns inget riktigt fel genom att se en läkare. Ryggont kan orsaka sömnlöshet och depression men depression kan orsaka ryggvärk och sömnlöshet. Ta hand om ryggsmärtor genom att det granskas av en läkare. Om det inte finns någonting som orsakar ryggsmärtor det bara kan vara depression som orsakar det.

Här är en lista över tankar som en deprimerad person kan tänka. Se om du kan ha dessa tankar.

* Jag känner mig ledsen hela tiden
* Jag är inte njuter av saker som jag brukade vilja göra
* Jag känner inte för att gå vidare med mitt liv
* Jag förtjänar inte att känna sig lycklig
* Jag kunde bryr sig mindre om jag dog

Om du tror att du kan vara deprimerad ska du söka professionell hjälp eller anförtro en nära familjemedlem och låt dem veta vad som händer så att de kanske kan få dig hjälp. Förhoppningsvis efter att ha läst den här artikeln kommer du inte behöva fråga, hur vet jag om jag har depression, anymore.