hur man handskas med biverkningar av antidepressiva

Det finns lite gift i varje medicinering. Men ibland får man flina och bära biverkningar av ett läkemedel till större nytta det ger. Här är några av de problem som kan orsakas av antidepressiva medel – och hur man handskas med dem:

Muntorrhet är kanske den vanligaste biverkningen av nästan alla antidepressiva. Såvida du inte är i hjärtsvikt, bör du dricka så mycket vatten som du behöver för att släcka din törst. Om det behövs, tugga sockerfritt tuggummi för att stimulera produktionen av saliv i munnen. Eftersom en torr mun predisposes hålrum bildas, tuggummi infektion, och tandlossning, skölja munnen två gånger om dagen med en fluorid förberedelse och se din tandläkare tre eller fyra gånger per år för munhygien.

Förstoppning är en annan vanlig komplikation av antidepressiva medel. Det kan förhindras genom att äta kli spannmål varje morgon, dricka minst sex 8-ounce glas vatten om dagen, äta sallad två gånger om dagen, och tränar minst trettio minuter tre eller fyra gånger i veckan. Ta också en bulk-bildande medel såsom psyllium för att göra avföringen lättare att passera. Men vad du än gör, inte faller in i den laxerande fällan.

Bladder problem. Om du har en stor prostata, kan de tricykliska läkemedlen störa flödet av urin ur blåsan. Om det tar längre tid än fem minuter för att få saker att gå när du anländer vid urinoar, berätta för din läkare om det.

Dimsyn är en vanlig biverkning av tricykliska. Chansen är att de inte kommer att påverka din avlägsen vision, men du kanske har svårt att läsa. De flesta människor anpassa sig i ett par veckor, men om du inte gör det och är benägna att behöva dessa läkemedel under en längre tid, har dina glasögon förändrats.

Yrsel är en annan komplikation av tricykliska. Detta symptom oroar mig eftersom det kan leda till en nedgång och allvarlig skada. Om det kvarstår, måste du sluta ta läkemedlet. När du använder tricykliska, ändra läge långsamt för att undvika blodtrycksfall när man går från sittande till stående, eller när man reser sig ur sängen. Se också till att du konsumerar tillräckligt salt och vätska.

Dåsighet ofta produceras av nästan alla antidepressiva, men mindre så med nyare selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI). De flesta människor anpassar sig till det i tid, och det är sällan en anledning att sluta ta medicinen. Men medan du justerar, inte köra bil eller använda farliga utrustningen en extra kopp kaffe kommer ofta piggna upp dig.

Förlust av libido är en vanlig effekt av SSRI. Det är ofta svårt att bedöma i någon som är deprimerad, eftersom brist på intresse för sex ofta åtföljer depression ändå. Men om det är ett verkligt problem, fråga din läkare om några av de nya kön mediciner. Och om de inte fungerar, det finns alltid golf.