depression efter bröllop klockorna

Det antas ofta att efter ett bröllop, saker är peachy, och så långt borta från att vara deprimerande som en person kan få. Men medan de medicinska och psykiatriska samhällen ännu inte kommit att acceptera det, är post-bröllops depression inte helt omöjligt. Situationen (eftersom det inte riktigt räknas som ett “tillstånd”) sätter ofta in tidigt i ett äktenskap, ibland direkt efter bröllopet själv. Medan den psykiatriska samfundet har ännu inte erkänt det, fler och fler nygift par erkänna det som en mycket verklig sak.

Problemet, vissa säger, orsakas av förväntningar. Äktenskapet innebär många förändringar i förhållandet mellan två personer, samt justerade förväntningar. Medan de som är på väg att gifta sig tenderar att bli tillsagd att förvänta sig stora förändringar, många av dem inte verkar riktigt förstå alla de sätt som en relation kan förändras genom att uttala orden “jag gör.” Många, till exempel, tenderar att ha orealistiska tankar om hur saker skulle utvecklas, och ofta drabbas av episoder av depression när saker inte går som planerat. Det finns också några par som inte riktigt justera väl konfronteras med insikten att när gifta, de är inte längre i samma rampljuset som de hade före sina äktenskapslöften.

Vissa par har även misstaget föreställningen att de inte ska slåss, och kan ofta köpa in den “smekmånad” myten så mycket att de hittar den minsta argumentet som en katastrof. Terapeuter, naturligtvis, skulle vara snabba att påpeka att slåss och oenighet, även tidigt i ett äktenskap, är helt normalt. I själva verket skulle det betraktas som onormal om ett gift par inte slåss. Men det är inte normalt för en eller båda parter att uppleva episoder av depression så tidigt, även om förverkligandet av att vara gift kan orsaka många människor att känna en viss tvekan eller sorg över deras beslut.