behandlingsalternativ för depression

Depression är en sjukdom som blir allt vanligare i dagens samhälle. Kanske beror på att diagnostisera är bättre eller att fler läkare är väl informerade om sjukdomen – i alla fall, är depression något som verkar vara poppar upp i fler patienters liv än någonsin. Så frågan blir – hur kan du behandla det? Det finns ett antal svar på denna fråga som du kan tänka på för dig själv eller för din familj och vänner.

De tecken på depression är en allmän brist på entusiasm, känslor av sorg, bristande intresse för aktiviteter och människor, förändringar aptit, vikt förändringar, humörsvängningar, vredesutbrott, och även självmordstankar. När dessa symptom varar mer än två veckor, är det dags att överväga behandling för depression.

Du skulle börja med att gå till din ordinarie läkare för att utesluta eventuella fysiska orsaker till dessa symtom. Förhållanden som sköldkörtelsjukdom eller blodsjukdomar socker kan ofta orsaka humörsvängningar och depression också, men kräver olika behandlingar. När alla andra fysiska orsaker är uteslutna, kanske du vill börja med att behandla depression på egen hand. Några sätt att börja denna process på egen hand är:
Minska din arbetsbörda – De som känner sig överväldigade av deras liv ofta upplever depression och ilska. Genom att minska det ansvar i ditt liv, kanske du kan få mer perspektiv och lycka.
Att prata med vänner och familj – Genom att helt enkelt tala om vad som stör dig, kan du ofta hjälpa dig att må bättre. Buteljering upp dina känslor inte alltid hjälper och kan ofta orsaka mer skada än nytta.
Äta bättre – När du inte äter bra, kanske du orsakar din kropp att känna sig slö. Försök att äta mer hälsosam mat och styckning våra fett och socker för att se hur ditt humör reagerar.
Mer aktivitet – Studier har visat att regelbunden motion kan lindra milda former av depression.
Sov mer – När du är trött, är det svårt att se att problemen i ditt liv kanske inte så överväldigande som de visas. Försök att få mer vila i dag för att se om detta hjälper.

Om du prova några av dessa åtgärder och fortfarande ingenting hjälper, kanske du vill börja prova några kosttillskott också. Vissa människor hitta befrielse från att ta en daglig multivitamin eller genom att lägga till mer vitamin B: s till sin dagliga rutin. Vissa studier har visat att johannesört och Kava Kava tillskott kan vara till hjälp, men kolla med din läkare innan du tar någon form av nya läkemedel.

När du ändå inte är att finna lindring av depression, kan det vara dags att se en kvalificerad terapeut om dina problem. Genom att prata med någon och lyssna på deras råd, kan du lära dig verktyg som hjälper dig att kontrollera dina känslor och därmed ditt humör. Om du går till en psykiater, kommer du också kunna få sin kompetens i form av psykofarmaka, så du kan förskrivas något för att hjälpa också. Stämningsstabiliserande, MAO-hämmare, och andra receptbelagda läkemedel kan hjälpa till att motverka problem med hjärnans kemi som kan bidra till din depression.

Andra behandlingsalternativ för depression inkluderar ljusterapi, massage, yoga, T’ai Chi, och akupressur och akupunktur.

Behandlingsalternativ för depression är många, så det finns ingen anledning att känna att du är ensam. Men om du känner att du kan skada dig själv eller andra i din depression, är det bäst att gå direkt till din lokala akutmottagning för mer strukturerad behandling. Funderar självmord är något som du inte bör vänta med att behandla.

Depression kan botas och hanterbara när du börjar att söka behandling. Om du lider, börja leta efter ditt nya liv idag.