avslöjade de myter som bränsle ångest och depression

När du går in i en episod av ångest eller depression, är det så viktigt att få rätt behandling så snabbt som möjligt. Tyvärr, kan ett antal myter kring ångest och depression gör det svårt att veta vad den bästa behandlingen är. Låt oss avslöja flera av dessa myter för att hjälpa dig att återhämta sig från ångest och depression så snabbt som möjligt.

En annan vanlig myt om ångest och depression är teorin att båda har sina rötter i tidigare händelser, även gå tillbaka så långt som barndomen. Upprepade gå över händelser från det förflutna är en viktig del av depression, och naturligtvis kan det förflutna vara en mycket grym plats att leva. Men spela upp tidigare händelser är återigen bara ett av symptomen. Terapi som enbart fokuserar på att ta itu med händelser från det förflutna i ett missriktat sökning att tillskriva orsaken till din depression är felaktigt på två sätt: För det första, kommer en enskild händelse från det förflutna inte orsaka depression eller ångest. Ja, vissa händelser från det förflutna – särskilt missbruk – kan orsaka problem, men dessa problem är inte en del av ångest eller depression och behöver specialiserad rådgivning. Andra kommer spela upp händelser från det förflutna gör ingenting alls för att hjälpa dig hantera de problem och omständigheter du möter här och nu. Istället för att koncentrera sig på det förflutna, i stället koncentrera sig på att hantera och lösa de problem och frågor du ställs inför just nu. Detta kommer att hjälpa dig mycket mer än att gräva upp det förflutna.

Du kan höra fitness gurus främjar motion som det bästa sättet att lindra ångest och depression. Även motion är bra för den fysiska hälsan, kan det bota ångest eller depression. Brist på motion har absolut ingenting att göra med depression och utövar regelbundet kommer inte bota dig. Sannerligen, vissa övningar – kör, löpband, cykling ger bara 3 exempel – kan underblåsa även depression eftersom de tillåter dig att grubbla över dina problem. Övningar där man måste koncentrera sig, såsom tennis, badminton, squash, är mer fördelaktigt. Motion kan hjälpa, men du måste också behandla den grundläggande orsaken till ångest och depression samt. Och om du utför de beteenden som orsakar ångest och depression när man slutar träna, kommer övningen inte hjälpa dig erövra något av dessa problem.

Om du tar ett antidepressivt medel och det inte fungerar, kommer du att få höra att:
“Vissa droger är mer effektiva än andra. Vad fungerar på en person kanske inte är lika effektivt med en annan. Det är därför läkarna upprepade gånger ändra typ av läkemedel. Det är helt enkelt en fråga om att hitta läkemedel som är rätt för dig.” Detta är helt enkelt inte sant. Det finns andra faktorer – tolerans mot ett läkemedel, dosering av ett läkemedel och det enkla faktum att kemisk obalans är inte den grundläggande orsaken till din ångest eller depression. Talande, har Yale University publicerade resultat som visar att för 70% av människor, antidepressiva läkemedel är helt ineffektiva. Andra behandlingar, speciellt kognitiv terapi, är mycket effektivare.

Ångest och depression är alla i sinnet. Detta är en annan stor myt, främst tros av människor som aldrig har drabbats av dessa problem. Det finns många andra symtom som är en del av ångest och depression: ryggont, muskelkramper, trötthet, aptitlöshet eller ökad aptit, sömnlöshet, hyper-spänning, och förlust av sexlust för att nämna några. Avvisa ångest och depression som “all in the mind” förenklar dem och visar en total brist på förståelse om dem. Alla dessa kombinerade symtom gör det så svårt för de drabbade att göra ens de enklaste av dagliga uppgifter och orsakar så mycket lidande. Om någon berättar för dig att det är “allt i ditt sinne” ignorera dem, de vet inte vad de pratar om.

När det gäller att behandla ångest och depression, de flesta drabbade tror antidepressiva läkemedel såsom Efexor, Prozac, Zoloft och Cipramil till exempel – är den mest effektiva behandlingen. Problemet med att använda droger för att behandla ångest och depression är att de endast behandlar ett av symptomen – minskade nivåer av serotonin, en “happy kemikalie” i hjärnan. Så snart en person slutar att ta drogen, grundorsaken kommer ytan och en annan episod av lidande resultat. Läkemedel kan hjälpa dig att må bättre på kort sikt, men de kan inte erbjuda dig ett botemedel.

Du är nu medveten om vad som inte fungerar när det gäller att behandla ångest och depression. Att undvika dessa myter och välja mer effektiva metoder, kommer du att ta ett stort steg mot återhämtning.