är jag med panikattacker i sömnen

För många människor, kan få en god natts sömn vara svårt, om inte omöjligt. Detta problem går utöver ren irritation – brist på vilsam sömn påverkar både fysisk och mental prestationsförmåga när vaken. En enda natt utan vilsam sömn kommer att ha negativa effekter, men frågan kan också bli kronisk. När de söker läkarhjälp för detta problem, de tre vanligaste klagomålen är sömnlöshet, sömnighet under dagen, och oregelbunden sömn beteende. Det uppskattas att 25% eller mer av befolkningen lider av någon form av sömnlöshet. Detta problem är särskilt utbredd bland kvinnor, äldre och de som arbetar tredje skift eller ett schema som förändringar skift. Sömnlöshet kan också orsakas av eller förvärra en depression och andra psykiska sjukdomar. Och bland dem som lider av sömnstörningar, särskilt de med en form av psykisk sjukdom eller ångest, kan sova panikattacker bli ett problem.

Bland dem som diagnostiserats med en panikångest, kommer över hälften att uppleva sova panikattacker. Ungefär 10% av panikattacker upplevs under sömnen. En sömn panikattack kan vara skrämmande, i vilken den drabbade personen kan få symtom som en racing eller bultande hjärtslag och bröstsmärtor, andnöd, svettningar, illamående, yrsel eller yrsel, värmevallningar eller frossa, och en intensiv rädsla för att dö . Panikattacker är en vanlig orsak till besök på akutmottagningen. Rädslan för fortsatta sömnattacker panik kan också orsaka eller förvärra sömnlöshet.

Sleep panikattacker kan misstas för svåra mardrömmar. Detta är inte fallet. Studier har visat att sömn panikattacker sker under tidiga eller grundare stadier av sömn, i motsats till den djupare fas, REM, där drömmar allmänhet inträffar. Även sömn panikattacker vanligtvis varar en kort tid, cirka 10 minuter, kan det ta betydligt längre tid för den sjuke att helt lugna ner.

Många faktorer kan påverka risken för att en person kommer att uppleva sömnattacker panik. Psykiska sjukdomar som depression och generaliserad ångest kan köras i familjer, vilka båda är bidragande faktorer till panikattacker, inklusive de som lidit under sömnen. Stress kan orsaka eller förvärra sömnattacker panik, så kan fysisk sjukdom och medicinering eller droger. Sömnapné kan också vara en faktor, som andfåddhet, ökad hjärtfrekvens, och plötsligt vakna kan utlösa kroppens omedvetna hot eller fara respons. Dock är en exakt orsak till sömnattacker panik inte känd.

Behandlingsalternativ inkluderar de som i allmänhet föreskrivs för panikattacker och andra ångest. Dessa kan innefatta stresshantering, rådgivning och medicinering. Av denna anledning, om sömn panikattacker bli ett problem, är det en bra idé att se din allmän praxis läkare, som kan hjälpa till med råd om de sömnstörningar som kan uppstå, eller hänvisa dig till en psykolog eller psykiater om psykisk störning vara ett bekymmer. Andra användare metoder du kan genomföra på egen hand är att undvika mat och dryck som är kända för att försämra kvaliteten på sömnen, såsom koffein och alkohol. Dessutom kan motion hjälpa till att minska sömnattacker panik samt generaliserad ångest och depression. Aerob träning är särskilt användbart, som är yoga, som uppmuntrar avslappningstekniker såsom djupandning. Aerob träning yoga, och stressen tekniker förvaltning har alla visat sig minska förekomsten av panikattacker.

För mer information från Edward Michaels på sömn panik och ytterligare artiklar om att hantera ångest och panikattacker besök vår hemsida http://www.Panic-Attacks-Help-Center.com