förhindra tonåriga självmord

Ett ungt sinne är väldigt lättpåverkade och därför är mer benägna att känslomässiga omvälvningar än vuxna sinnet. I en modern scenario, är barnet belastas med de förväntningar som föräldrar och samhället som kan verka små och obetydliga men vissa händelser kan ha en allvarlig inverkan. Sådana händelser som verkar obetydliga för den mogna och vuxna sinne kan fungera som en brytpunkt och leda ett barn till depression.

Teenage självmord är den tredje högsta dödsorsaken bland ungdomar i åldern mellan 15 år till 24 år. Tonåringar tenderar att ta till enkla och tillfälliga lösningar som alkohol, droger eller sex, eftersom dessa är alla tillgängliga idag. Dessa är farliga genvägar som bara uppgår till en tillfällig flykt från ett deprimerade tillstånd. Dock kan dessa förvärra självmordsbenägenhet.

Teenage depression kan förhindras. Stödet från nära familjen kan visa sig vara den bästa tonåriga depression hjälp som du kan hitta. Även professionell tonåriga depression hjälp är lätt tillgängliga, liksom rådgivare i skolan och professionella terapeuter kan hjälpa situationen, är föräldrastöd fortfarande ett måste.

Föräldrar är i stånd att märka tidiga tecken på depression och därmed deras stöd är det viktigaste för att förhindra uppkomsten av en fullständig depressiva tillstånd. Med klassrummet siffror så hög personlig uppmärksamhet är inte alltid möjligt, så du kan inte lita på lärarna att märka eventuella symtom. Teenage depression kan ta sig uttryck i många former. Isolering, oversleeping och förtvivlan är de första tecknen som ska ringa varningsklockor. Om du har en sund relation med ditt barn, kommer du att vara i en mycket bättre position att råda ditt barn behov uppstår.

Det finns vissa steg som du kan ta om du ser tidiga tecken på depression kryper på ditt barn. Om du tror att ditt barn är deprimerad och eventuellt överväger självmord, dölja eller ta bort några dödliga vapen som du kan ha hemma. Tveka inte att diskutera det med ditt barn, men om du inte är beredd att diskutera ämnet öppet sedan diskutera det i ett tredje spänd. Självmord är oftast en impulsiv handling och få ditt barn att faktiskt tala om det kan bryta detta mönster. Dina försök att tala till dem kommer att tas emot som ett svar på behovet av att är kännbara.

Du bör försäkra ditt barn att du är där för att hjälpa dem, oavsett vad problemet är. Om du har svårt att ta upp ämnet, använd TV-program, filmer, tidningsartiklar för att ta upp ämnet. Även om du måste ta till concocting en berättelse om din egen barndom, gör det. Göra något som betyder den nödvändiga dialogen öppnas. Tonåringar förknippar med andra människors problem mycket snabbt, speciellt de som involverar föräldrarna.

Avfärda inte problemet så trivialt eller bli arg. Bara sitta och lyssna på ditt barn. Tonåringar hjärnor går igenom många hormonella och fysiska förändringar, och det är omöjligt att se saker ur deras perspektiv. Tonåringen hjärna fantiserar en hel del, vilket innebär att vissa problem kan vara imaginära. Men om du bagatellisera dem, de är mer benägna att få ännu mer deprimerad. Detta beror på att din tonåring tror problemet för att vara sant. För dem är det. Du kanske har hört talas om talesättet “Ett gemensamt problem är ett problem halveras”. Ge möjligheter för din tonåring att dela problem med dig. Tillbringa tid med dem som är tillägnad dem och ingenting annat. Uppmuntra dem att diskutera sina problem med vänner. Ibland inbördes hjälp kan vara mer fördelaktigt än hjälp från inom familjen.

Som förälder är det ditt ansvar att försöka förbereda ditt barn för de kamper som de sannolikt kommer att möta när de blir äldre. Men om du är mer intresserad av dina egna problem och inte ge kvalitetstid till dina barn, kan du vara, indirekt, tvingar dem in i en situation som kan få ödesdigra konsekvenser.