depression hjälp är i dina egna händer, kan du förstå det

Depression hjälp kan vara lindring av en livstid. Uppskattningar är att nästan 15 miljoner amerikaner lider av depression, ett allvarligt problem. Det är en sjukdom. Det är inte en diskussion om de personliga egenskaper hos patienten trots att det är en psykisk sjukdom. Depression kan drabba vem som helst. Det finns ingen logik i sin debut. Det kommer att påverka de rika såväl som fattiga. Race är inte en faktor. Det är inte sant att bara svagare människor lider av detta problem. Psykisk sjukdom kommer med stereotyper, ignorera dem. Det lidande i samband med denna sjukdom kommer bara bli värre utan behandling. Låtsas ingenting är fel kommer inte jaga bort detta problem. Om en person inte söka läkarvård, blir sjukdomen värre tills det dominerar hela sitt liv.
Depression är väckt den av många faktorer i våra liv. Denna sjukdom är mer än bara känner dig ledsen och förvirrad för en dag eller så. Den påverkar i sann depression kan pågå i månader och år. Depression vid dess värre kan leda en till självmord. I ett tidigt skede kan det bara få dig att känna ånger. Det är möjligt att sjukdomen kommer att stjäla bort njutningen du brukade ha för favorit hobbies. Ensamhet och förtvivlan är vanliga. Du kan kännas som ett misslyckande vid liv och kan inte se vart framtiden kommer att bli bättre. Allt eftersom tiden går kan börja ändra din personlighet för alla att se. Arbete, skola, kommer även ditt hem liv känna sting. Det kommer att störa dina sömnvanor och orsaka ångest för att växa.

Som tidigare nämnts finns det många faktorer som leder till depression. En stor contributer är stress. En allvarlig sjukdom eller förlust av en nära anhörig kan orsaka stress. Genetics är viktiga. Lidande övergrepp kan sätta på stress. Titta på de månatliga räkningarna kan orsaka det. Konkurrensen för att göra det i samhället skapar stress i den moderna världen. Denna sjukdom kan bli mycket farlig. Den goda nyheten är att det finns hjälp om du väljer att söka det. Studier har visat att bara en tredjedel av att 15 miljoner amerikaner som är drabbade av depression kommer att be om hjälp. Det är viktigt att du söker hjälp, eller om en nära anhörig drabbas finna hjälp för dem.

Att få det stöd du behöver spelar en stor roll för att lyfta dimman av depression och hålla den borta. På egen hand, kan det vara svårt att behålla perspektivet och upprätthålla den ansträngning som krävs för att slå depression. Men själva karaktären av depression gör det svårt att nå ut till hjälp. Men isolering och ensamhet gör depression ännu värre, så underhålla dina nära relationer och sociala aktiviteter är viktiga.

Tanken på att nå ut till ens nära familjemedlemmar och vänner kan verka överväldigande. Du kanske skäms, alltför utmattad för att prata, eller skyldig för att försumma relationen. Påminn dig själv om att det är depression prata. Du kära bryr sig om dig och vill hjälpa.

* Vänd dig till betrodda vänner och familjemedlemmar. Berätta vad du går igenom med de människor du älskar och litar på. Be om den hjälp och det stöd du behöver. Du kanske har retirerat från dina mest värdefulla relationer, men de kan ta dig igenom denna svåra tid.
* Försök att hänga med sociala aktiviteter även om du inte känner för det. När du är deprimerad, det känns bekvämare att retirera in i ditt skal. Men att vara runt andra människor kommer att få dig att känna mindre deprimerade.
* Gå med i en stödgrupp för depression. Att vara med andra som arbetar med depression kan gå långt i att minska din känsla av isolering. Du kan också uppmuntra varandra, ge och få råd om hur man ska klara, och dela dina erfarenheter. För att hitta en grupp depression stöd i ditt område, använd Depression och bipolär Support Alliance Support Group

Depression självhjälp tips 2: Ta hand om dig själv

För att övervinna depression, måste du vårda dig själv. Detta inkluderar att tid för saker du gillar, be om hjälp från andra, sätta gränser för vad du kan göra, antar hälsosamma vanor och schemaläggning roliga aktiviteter i din dag.
Gör saker du tycker om (eller brukade)

Även om du inte kan tvinga dig själv att ha kul eller uppleva njutning, kan du välja att göra saker som du använde för att njuta. Plocka upp en tidigare hobby eller en sport du brukade gilla. Uttrycka dig kreativt genom musik, konst, eller skriva. Gå ut med vänner. Ta en dagstur till ett museum, bergen, eller division.
Utveckla en wellness verktygslåda

Kom upp med en lista över saker som du kan göra för en snabb humör boost. Inkludera alla strategier, aktiviteter eller färdigheter som har hjälpt i det förflutna. Ju fler “verktyg” för att klara av depression, desto bättre. Försök och genomföra några av dessa idéer varje dag, även om du känner dig bra.

Ett. Tillbringa viss tid i naturen.
2. Skriv upp vad du tycker om dig själv.
Tre. Läs en bra bok.
4. Titta på en rolig film eller TV-show.
Fem. Ta en lång, varmt bad.
6. Lyssna på musik.
7. Ta hand om några små uppgifter.
8. Spela med ett husdjur.
9. Skriv i din dagbok.
10. Gör något spontant.

Tonåringar står inför en mängd påtryckningar från de förändringar av puberteten till frågor om vem de är och var de passar i. Den naturliga övergången från barn till vuxen kan också få föräldrarnas konflikt som tonåringar börjar hävda sitt oberoende. Med allt detta drama, är det inte alltid lätt att skilja mellan depression och normal tonåring humörsvängningar. Göra det hela ännu mer komplicerat, inte tonåringar med depression inte nödvändigtvis verkar ledsen, inte heller alltid dra sig ur andra. För vissa deprimerade tonåringar, symtom på irritation, aggressivitet och vrede är mer framträdande ..

Depressiva besvär att du känner dig utmattad, värdelös, hjälplös och hopplös. Sådana negativa tankar och känslor göra att vissa människor känner för att ge upp. Du bör inse att dessa negativa åsikter är en del av depression, och vanligtvis inte korrekt återspeglar din livssituation. Negativt tänkande bleknar som behandlingen börjar verka. Psykoterapi, speciellt kognitiv psykoterapi, är speciellt utformad för att ändra negativa tankar i samband med depression. Det är viktigt att inse att dessa negativa åsikter är en del av depression och vanligtvis inte korrekt återspeglar situationen. Negativt tänkande bleknar som behandlingen börjar verka. Under tiden:

* Sätt upp realistiska mål och ta en rimlig mängd ansvar.
* Bryt stora uppgifter i små, ställa vissa prioriteringar, och gör vad du kan medan du kan.
* Försök att vara med andra människor och att anförtro sig åt någon, det är oftast bättre än att vara ensam och hemlighetsfull.
* Delta i aktiviteter som kan få dig att må bättre.
* Mild motion, får gå till en film, en racketsporter, eller deltar i religiösa, sociala eller andra aktiviteter hjälper.
* Förvänta ditt humör förbättras gradvis, inte omedelbart. Mår bättre tar tid.
* Det är tillrådligt att skjuta upp viktiga beslut tills depressionen har minskat. Innan beslut fattas om att göra en betydande övergång – byta jobb, gifta eller frånskilda – diskutera den med andra som känner dig väl och har en mer objektiv bild av din situation.
* Människor sällan “sluta med” en depression. Men de kan känna sig lite bättre dag för dag.
* Kom ihåg, positivt tänkande kommer att ersätta negativa tankar som är en del av depression och kommer att försvinna som din depression svarar på behandling.
* Låt din familj och vänner att hjälpa dig.

Den mest produktiva sättet att hjälpa en deprimerad person, är att hjälpa honom eller henne att få lämplig behandling. Det kan handla om att uppmuntra den enskilde att bo med behandling tills symtomen börjar avta (flera veckor), eller att söka annan behandling om ingen förbättring sker. Ibland kan det krävas att ett möte och som medföljer den deprimerade personen till möten med psykolog. Det kan också betyda att övervaka huruvida den deprimerade personen att ta medicin, om det ordinerats.

Den näst viktigaste sättet att hjälpa är att erbjuda emotionellt stöd. Det handlar om förståelse, tålamod, kärlek och uppmuntran. Engagera den deprimerade personen i samtal och lyssna noga. Inte nedvärdera inte känslor uttrycks, men påpekar realiteter och ger hopp. Ignorera inte kommentarer om självmord. Alltid rapportera dem till den deprimerade personens psykolog.

Ett av de största problemen att övervinna med depression är att erkänna för andra att man har det. Många människor kommer inte söker hjälp förrän de upptäcker att de inte kan gå vidare utan den. Det finns en rädsla för att de kommer att betraktas som psykiskt svaga, att det kommer att äventyra möjligheterna till sysselsättning, karriär, liv försäkring osv

Oförmågan att klara av livet, vare sig på grund av stress, depression eller cancer, är fortfarande en defekt av hela människan. De orsaker och botemedel är relaterade inte bara till antingen sinnet eller kroppen, men till mycket komplicerat samspel mellan de två. Ingen utvecklar något av dessa problem genom val, även om man kan få alla eller någon av dem som en följd av det sätt man tänker och beter sig som svar på vad livet kastar på en. Problemet är att samhället inte känner igen det.

Många människor kan hjälpa sig själva en hel del bara genom att få prata om sina känslor till en sympatisk lyssnare. Depression kan kännas som att vara förlorad i en lång mörk tunnel. Ibland bara uppstår sina känslor kan visa en springan av ljus i slutet. Lyssnaren behöver inte ge råd av något slag, som lider mest kvar att räkna ut själva vad som ska göras.

Medicinering kan vara en stor hjälp i starthjälp läkningen om du är så mycket i depån som du inte har energi för något annat. Det kan göra en enorm skillnad och verkligen få dig rullning. Men det är viktigt att se en psykiater eller läkare som är upp på de senaste anti-depressiva – det är helt en matris, och chanserna är något hjälper det inte orsakar alltför många biverkningar för ditt system. Men du behöver någon som vet det här, och de flesta invärtesmedicinare eller GP inte. Ofta människor är under-eller över-medicinerad, eller inte väntar tillräckligt länge för att låta saker fungerar. När du rullar och börja göra några av de andra sakerna på denna lista, kan du troligen börja minska din dos.

Försök att göra dig komma upp på morgonen och undvika att sova i, även om, om du är deprimerad, kommer du inte känner för det. Komma upp och flytta runt hjälper dig att bekämpa depression, sova sent matar den.
Du måste minska ditt intag av kolhydrater, och framför allt socker, medan amping upp proteinet. Återigen känns det kontraproduktivt intuitivt, för om du är deprimerad du kommer att vilja att snabbladdning av energi som socker och enkla kolhydrater ger, men det är mycket samma ryck av socker översvämningar blodet, spikar, och sedan orsakar en krasch , vilket ger dig mer deprimerad än någonsin. Detsamma gäller för koffein och alkohol.
Ju mer du kan gå och träna, kommer desto bättre du är. Glöm inte, är depression blockeras eller döda-ended energi, och du kan få det på fötter igen genom att bokstavligen flytta mer. (Och, ja, om du är deprimerad, kommer du inte känna som om det, men det kommer att få dig att känna påtagligt bättre efteråt.)

Den vanligaste formen av behandling för depression är “samtalsterapi” och “anti-depressiva” som Prozac. Denna typiska form av behandling kan vara dyrt och ha biverkningar inklusive ångest och ännu större depression. Det finns naturliga mediciner tillgängliga som innehåller beståndsdelen “hyperforin ‘som är lika effektiva som de föreskrivna anti-depressiva medel. En annan effektiv behandling för denna fruktansvärda sjukdom är stöd av andra som lider det. Kärnpunkten är detta det finns hjälp för depression, men du måste vilja det eller någon måste ha det för dig.

Fler artiklar som denna på RelieveDepressionToday.com