ångesten i vardagen

Många människor jag känner hävdar att livet betonar dem, och för allt jag vet, de är förmodligen talar sanning. Vissa har dock ofta säger att de känner oro över de stora frågorna i livet. När jag hör det här, kan jag inte låta bli att le. Du förstår, jag lidit av generaliserat ångestsyndrom under större delen av mitt liv. Även om de kan uppleva korta episoder av oro över livet förändra händelser som någon skulle oroa sig, skulle jag finner mig ofta oroligt orolig allt. Från det vardagliga och världsdelen till full skala och framtid förändra, om det fanns … Jag var orolig för det. Om att vara orolig var ett yrkesval, skulle jag ha varit en hög PhD toting, hög effekt verkställande.

Den största skillnaden mellan dem som lider av generaliserat ångestsyndrom och befolkningen i stort är den begränsade mängd kontroll drabbade har över sina tankeprocesser. Jag brukade oroa sig okontrollerat om saker över som jag hade lite om någon kontroll. I själva verket, oroade jag ofta överdrivet om saker som hade något annat val än att lösa sig själva. Min ångest orsakade mig att tillbringa en hel del tid att fokusera på saker som inte förtjänar graden av oro jag förmedlade dem. Dessutom hade alla ångest jag kände över dessa vardagliga händelser på mig, både mentalt och fysiskt.

Generaliserat ångestsyndrom kan vara svåra att diagnostisera. Jag hade turen att ha en läkare som kände igen några av de symptom som bygger på våra samtal och rekommenderade mig till en specialist. Nu när jag har fått diagnosen, har jag kontrollerat framgångsrikt min ångest genom beteendeterapi, medicinering och avslappningstekniker.

Om du eller någon du känner känns alltför orolig om de vardagliga händelser som alla människor upplever, jag uppmuntrar dig att få mer information om ångest. Det finns flera utmärkta gratis resurser på nätet där du kan visa symtom på ångest för att avgöra om du kan lida av ångest. Rådgör alltid med din läkare om dina medicinska problem och kom ihåg, finns hjälp.