social fobi – lära sig om exponering och kognitiv omstrukturering therapy_

Exponering terapi som behandling för social fobi är precis vad det låter som, utsätta din kropp och själ till det som du fruktar. Genom att gradvis exponera och träna ditt sinne att den fruktade händelsen är inte så hemskt som du tror det är, du arbetar för att okänsliga själv till stimulans.

A). Under exponering terapi, utsätter du dig själv att små doser av den fruktade händelsen och öka varaktigheten av exponeringen över tiden. Om du är rädd för att prata i grupp, börja med att föreställa dig själv inför grupper, sedan tala inför ett par familjemedlemmar eller nära vänner, sedan ett par bekanta och bygga upp till ett rum fullt av främlingar.

Du behöver inte betala någon för att hjälpa dig, du kan jobba på det här hemma.

Ett. Börja inbillar en händelse som orsakar svår ångest, prata med din chef, fråga en tjej ut, tala inför klassen, vad det nu kan vara. Känn ångest, nervositet och oro skölja över dig. Efter en minut eller två, dra dig ur denna situation. Du har uthärdat det och du är fortfarande här för att berätta om det.

2. Öka din exponering tid gradvis och sedan arbeta dig upp till det verkliga livet exponering för situationen.

B). Bild desensibilisering är ett bra sätt och för att implementera exponering terapi på egen hand eller i grupp.

Ett bra ställe att hitta stöd när du arbetar för att okänsliga dig till de sociala situationer fobi förmå är att arbeta i en grupp med andra drabbade. Genom att repetera stressiga situationer inom en grupp, inte bara att du vet att du är på en säker plats där du inte kommer att dömas, men du kan lära från andra sjukes copingstrategier.

Den andra delen av den kognitiva beteende tillvägagångssätt inbegriper omskolning tankeprocessen i ditt sinne. För många ångest drabbade, är den omedelbara och instinktiva tanke reaktion på stressande situationer negativitet. Social fobiska inte ser glaset som halvfullt snarare halvtomt och smutsiga.

Det är viktigt att ersätta positiva tankar för de negativa och inte överskatta farorna, reaktioner och tankar i en viss social situation. Du har en överraskande förmåga att klara av vad världen kastar på dig, du behöver bara för att avslöja dessa resurser.

Kognitiv omstrukturering används för att hjälpa social fobi lider avslöja de tankar som automatiskt översvämma sina sinnen när de är i stressade situationer.
Tankarna översvämningar i huvudet innebär förmodligen rädslan för Messina upp en berättelse, låter dumt, har folk tror att du är en idiot eller kanske de ska bara vända ryggen och gå därifrån, helt ointresserad av allt som kommer ur din mun.

Är dessa farhågor realistiskt? Du måste testa dessa föreställningar att se om de jämför med vad som kommer att hända i den verkliga världen. Du har berättat roliga historier innan, så du kan nog göra det igen. Även om historien är dum eller ointressant, skulle lyssnarna väl aldrig vara så oförskämd som att vända ryggen och gå därifrån och de flesta om inte alla kommer åtminstone låtsas vara intresserad.

Men kan du berätta också en intressant och engagerande berättelse som börjar dig på vägen mot nya vänskapsband och bättre interaktion med kollegor. Om du ständigt titta på och undersöka dina övertygelser och rationalisera dem kan nagga på de länge haft, negativa föreställningar som håller dig tillbaka. Du kan träna din hjärna att inte reagera negativt i varje omständighet och absolut inte att överskatta eller över överdriva det negativa.