social ångest, min topp 5 tips för att göra det genom dagen

Oroa dig överdrivet över att behöva möta vardagliga sociala aktiviteter? Håller allt detta oro och fruktan dig från att fungera väl?

Cirka 19 miljoner amerikaner lever med ångest. Jag slår vad om att det är mer än du trodde. De flesta människor som lider av dessa sjukdomar känner att de är ensamma i sin rädsla.

Jag lever med social ångest, men jag försöker att leva med det produktivt, till det bästa av min förmåga. Jag vill dela min Topp 5 tips som hjälper mig att möta mina vardagliga möten. Prova dem, se om de fungerar för dig också.

Utseende – gör håret, sätta på lite smink och hitta något trevligt att ha på sig. Vänligen avstå från träningsbyxor och något med en fläck! Oavsett vad dina planer är för dagen, ta lite tid för ditt utseende. Lämna aldrig hemmet ser ut som du precis rullat ur sängen. Jag märker en enorm förbättring i det lilla förtroende jag har när jag tar hand i hur jag ser ut innan jag går ut genom dörren.

Hälsa – det finns inget viktigare än din hälsa. Rätt kost och mycket motion kan faktiskt öka förtroendet samt energi för dagen. Gå upp på morgonen, innan dina barn normalt gör, och få din dagliga träning gjort, även om det bara är en halvtimme. Ät en näringsrik frukost, hoppa i duschen och ta itu med dagen.

Genomförande – avsluta ett projekt, kors saker av din “att göra” lista eller få huset rent. Denna känsla av prestation gör underverk för mig. När du har slutfört en uppgift, särskilt om det var något du har dreading kommer en tyngd lyftas. Jag slår vad om det får dig att må så bra du flytta åt höger till nästa rutin. Detta tips kan tyckas malplacerad, men det ger mig en boost som jag inte kan förklara.

Föra någon – ta med en vän, din make eller dina barn. Ta någon som hjälper dig att må bra om dig själv. Ärligt talat, jag gillar att ta minst en av mina döttrar med mig. De hjälper distrahera mig från alla dessa oroliga känslor som svärmar runt mig medan jag är ute. Jag är tvungen att ta min egen uppmärksamhet bort från mig själv och på dem.

Fake It – detta tips blir lättare med praktik och när ovanstående är redan i spel. De flesta sociala möten är korta, som när springa ärenden. Ju längre mötet, desto svårare kommer denna kontakt vara. “Låtsas” du inte har sociala problem. Säg till dig själv att du är självsäker och vacker och hålla huvudet. Ingen behöver veta något mer än så. Jag är gladare fejkar det och lämna en bra kommentar i stället för känsla som jag bara gjorde narr av mig själv igen.

Jag säger inte att jag förvandlas till en social fjäril som bara inte kan vänta med att gå ut och möta världen. Dessa tips hjälper bara mig att göra vad jag måste göra varje dag. De gör sociala situationer och även enkla ärenden enklare och mindre stressigt för mig.