slåss bipolär gör dig berättigad till en strid band

När min bipolär sjukdom var aktiv var jag för upptagen kämpar för att inse hur mycket jag kämpade. Mängderna och variationer av symptom var oändlig det verkade. Av nyfikenhet gick jag till en bipolär forum och kartlagt alla symptom och problem livet att medlemmarna hade behandlat över tiden. Det tog mig över åtta timmar att slutföra.

När jag var klar blev jag chockerad över att se att jag personligen hade upplevt ungefär 90% av objekten i listan. Det fanns över 100 specifika invändningar och frågor. Jag hade bott nästan varenda en av dem. Jag visste naturligtvis att mitt liv hade varit hård, men jag skulle aldrig kartlagt det ut så här innan. Det var avskyvärda!

Vad som följer är en kort lista med bara en handfull av de många missförhållanden en bipolär eller ens allvarligt deprimerad person kan vara upp mot en viss dag.

– En tär på familj och vänner. Det utspelar sig på två sätt. Mellan depression, dissociation och liknande Funks, blir du nästan eller helt fysiskt oförmögen. Du kommer inte laga mat själv, kommer inte att göra din egen tvätt, inte bada, inte kommer att ta hand om dina papper såsom räkningar, kommer inte ens komma ur sängen. Till dig själv du blir värdelös. Andra tvingas att ta hand om dig som om en lem var bruten eller du har lagt upp med lunginflammation.

Du kan också bli och förmodligen redan är en psykisk blodigel. Mellan behovet av andra att hålla ett öga på dig för ditt eget bästa, dina kraftfulla Center Stage yttrande dela upptåg eller din otroliga armod, suger du din familjs känslomässiga centra torr. Deras mentala gränser testas av dig och din sjukdom på alla tänkbara sätt.

Jag tänkte alltid om en sak var värt att göra det var värt att göra väl, så jag lämnade båda scenarierna till min familj. Mina två fruar kunde inte hålla upp när antingen fortfarande var vid min sida. Och min familj hålls bara upp genom huden av deras tänder. Endast föräldrarnas kärlek och tro att jag på något sätt skulle dra sig ur allt detta höll mina föräldrar gå. Jag är evigt tacksam för deras kärlek och stöd som jag gjorde i faktum, så småningom dra ut.

-Ensamhet. Här är en biggie. Någon större sjukdom kan isolera dig från resten av mänskligheten, men bipolär har extra dimensioner till detta. Många “well” människor tror inte denna sjukdom är ens verkliga. Du, naturligtvis vet smärtsamt så att det inte bara finns men är otroligt kraftfull i sin förmåga att få dig att känna smärta och skräck. Dessa andra människor tror att du bara borde “sluta med det”. Som om. Så du är svag och det retar folk och de då undviker dig.

Sjukdomen är emot så numbingly bisarrt i de känslor det skapar inom dig att många har svårt att ens hitta ord för att korrekt beskriva det. Så de gör inte. De stannar bara ensam och äta den. Samma känslor visar på ditt ansikte även om ingen kan namnge dem. Men de orsakar den sjuke att ge ut en dålig eller konstig vibe. Människor plocka upp på det och igen, de undviker dig. Ytterligare isolering.

Och slutligen, är du absolut inte arbeta på några sociala färdigheter som du är för upptagen för att hänga på till de återstående trådarna av någon sanity du fortfarande har. Denna situation gör det till där du inte ens kan träffa och prata med andra bipolära människor. Du har nu total och fullkomlig isolering draperad över dig som en kappa som du sätter dig ner till en stor ångande skål med Lonely. Även jag kan inte helt beskriva hur illa det gör ont och jag bodde det i åratal.

-Spridda tänkande. Detta var en pärla som jag ömt varje chans jag fick i de riktigt dåliga dagar. Mitt sinne blev i stånd att utveckla 5, 6 eller 7 slumpmässiga orelaterade tankar samtidigt, och sedan fullfölja varje ned sin egen väg i utvecklingen. Jag kunde spåra tangenter i denna inre konversation ned cirka 3 eller 4 nivåer. Jag kunde höra alla 7 konversationer i mitt sinne på samma gång. Det var irriterande obegripligt.

Denna mentala storm blev det just därför jag föll av vagnen mer än en gång efter att jag hade uppnått 7 års nykterhet. Inga läkemedel ges till mig av psykiatriker skulle göra detta buller stopp. Men jag visste att om jag drack tillräckligt hårt, skulle allt sluta. Detta ledde mig till ytterligare 2 gripanden, ett par slagsmål med civila och en ganska anständigt bråk med 4 snutar. Jag var en galning. Allt från ett sinne som matade mig fånig information snabbare än jag bekvämt kunde bearbeta det.

Det finns människor där ute nu som är precis som jag var då. De måste veta att det finns alternativ för helande att de inte har någon kunskap om. Människor som stödjer de sjuka människor behöver veta att de också har alternativ för sina nära och kära. Och de okunniga människor behöver veta detta är inte en gör tro sjukdom. Jag själv gillar att hjälpa alla tre grupperna, men de närvarande sjuka bipolära folk är som jag bryr mig om mest.

Jag fick ut. Så kan du.