hur man avslutar depression stigma

copyright 2006 christopher green

För många av de drabbade, ger depression på känslor av skuld och skam och på grund av dessa känslor, kommer de inte söker hjälp. Men är dessa känslor giltiga? Brist på förståelse – både drabbade och icke-drabbade – moln frågan. Så här gör du för att avsluta stigmatiseringen depression, stress och ångest.

Ett. De flesta människor i vår psykologiska samhället upplever problem under sitt liv: problem från barndomen med föräldrar och syskon, stress på jobbet, äktenskaplig uppdelning, förlora nära och kära och naturligtvis, att göra fel. Mycket få människor går genom livet utan att uppleva psykiska trauman av något slag. Så det finns inget konstigt eller unikt händer här, faktiskt, depressiva sjukdomar är lika vanligt som förkylning. Mer än 20 miljoner drabbade i USA varje år bära ut det här.

2. Dessa är verkliga sjukdomar. Det finns inget stigma associerad med diabetes, astma eller allergier till exempel, så varför skulle det vara med dessa? Precis som ovanstående sjukdomar, depression, ångest och stress har specifika orsaker som kan åtgärdas. Du skulle inte tro en astma lidande bara kunde “sluta med det”, men många säger detta till depression och ångest drabbade. Brist på förståelse orsakar återigen en sådan reaktion, och det är den reaktion som är fel, inte lidande.

Tre. Lidande en depressiv episod är inte ditt fel så varför känna skuld? Du har inte vaknar upp en morgon och tänka “rätt, jag vet, jag ska bli orolig från och med nu”. Det händer inte så. Ingen väljer depression, kan det hända att människor precis som många sjukdomar gör. Och precis som andra sjukdomar, kan depression behandlas mycket effektivt. Men inte ett lidande är att skylla. Du skulle inte skylla på någon som inte hade fått lära sig att läsa eller skriva, skulle du inte skylla någon som led av hösnuva så varför skylla dig själv och känner skuld för att du lider en stressig sjukdom?

4. Om du äger en bil och det har brutit ned du går till en mekaniker. Om du faller och bryter armen, går du till olyckan för att få den reparerad. Om du har tandvärk du går till en tandläkare för att få det sorteras. Stressande sjukdomar också kan fastställas, så låt inte skuld eller skam hindra dig från att få hjälp. Precis som din kropp kan bli sjuk så kan ditt sinne. Det är inte permanent och precis som din kropp kan fastställas så kan ditt sinne.

Fem. Många drabbade tror att behandla depression är en meningslös övning eftersom när du har depression, har du det för livet. Detta är helt enkelt inte sant och depression själv matar denna känsla av hjälplöshet. Och att tro att depression är obotlig ytterligare förvärrar känslor av skuld och skam och bränslen i depression. Depression har en specifik orsak och detta grundläggande orsaken kan behandlas effektivt så att depression kan vara slagen en gång för alla.

6. Ändra ditt sätt att se på dessa problem. Jag vet av erfarenhet att på den tiden, kan stressiga sjukdomar vara överväldigande och du kan inte se en väg ut eller hur något gott kan komma av det. Men nu är jag glad att jag hade den 5-årsperiod eftersom jag har kommit ut ur det starkare. Jag lärde mig att slå depression och ta itu med de mycket svåra omständigheter var jag inför. Jag vet nu hur man ska handskas med de olika prövningar och vedermödor livet kastar på oss alla och de fem år av depression och ångest har gett mig en större förståelse om mig själv och andra. Visst jag hatade det på den tiden. Men genom att få hjälp och lära sig hur depression hade angett mitt liv, blev jag starkare än min depression. En sak som verkligen hjälpte mig var att ändra hur jag tänkte på vad som hände med mig. Istället för att tänka att det var något som inte bra någonsin kunde komma från, jag tittade på det som något som skulle hjälpa mig att bli starkare. Vad hjälpte mig att tänka på detta sätt var att upptäcka hur många andra människor använde sina sjukdomar och funktionshinder att göra något positivt med sitt liv. Jag insåg att samma princip kan tillämpas på stressande och depressiva sjukdomar och att de också kan användas på ett positivt sätt.

Ovanstående punkter visar tydligt att den stigmatisering i samband med depression och stressande sjukdomar är helt felaktiga och jag hoppas att du använder dem för att hjälpa dig att vinna din kamp med stress, depression eller ångest.

Tills nästa gång.