hantera panik attackera de viktigaste copingstrategier för panikattack

För alla som lider av panikattacker, får lära sig att klara av att vara den största tillgången för äntligen räkna ut hur man ska avsluta det en gång för alla.

Dictionary.com definierar coping som, “att kämpa eller handla, esp. på ganska jämn villkor eller med en viss grad av framgång. “Jag finner denna definition vara mycket lämpligt eftersom medan det är sant att panikattacker kan vara en kamp för att ta itu med, kommer du att få en viss grad av framgång med tanke på att vissa försiktighetsåtgärder vidtas och personliga förpliktelser gentemot dig själv är uppfyllda.
De vanligaste metoderna för att klara panikattack som jag har funnit att för att fungera bäst för mig är:

-Styr hyperventilation genom användning av en papperspåse. Detta kommer att återvinna din koldioxid och returnera din syre till normala nivåer. Det är för mycket syre som ibland ger panik lidande känslan av yrsel.

-Kontrollera dina känslor: Om du aktivt bekämpa en panikattack, kommer du bara utlösa din “kamp eller flykt” svar, mer adrenalin kommer att produceras och din panik kan öka om du är känslig för de kroppsliga förnimmelser upphetsad av kamp eller flykt.

-Distraktion: Målet är att distrahera dina tankar bort från kroppsliga förnimmelser och mot något annat. Denna distraktion är företrädesvis något som du brinner för, eftersom det är lättare att upprätthålla distraktion när fokus är något benägna att ge dig en känsla av hopp.

-Avslappningstekniker: Eftersom avslappning är den exakta motsatsen till panik, den snabbaste vägen ut ur en panikattack är att lära sig att slappna av din kropp. Vad jag vill göra är det ögonblick när börjar känna panik försöker krypa sin väg in i min kropp, finner jag inga muskler som råkar vara spänd och tvingar denna muskel att slappna av. Sen går jag systematiskt igenom varje muskel i min kropp och gör ett självtest för att se om den är avslappnad. Muskelspänningar förevigar bara panik.

Att hantera panikattacker är bara ett steg i att avsluta ditt problem med det för gott. För att få tag på resten av historien, du måste verkligen komma till hjärtat av denna fråga.