är du arbetar med ångest och depression

Depression är ofta en fråga om oro som just har fått utom kontroll. Oftare som inte händer något i våra liv som gör oss oroliga. Vanligtvis kommer orsaken till vår oro passerar oftast och vi går vidare med våra liv. Men det finns tillfällen när ångesten är precis så intensiv att den enskilde deltar kämpar för att klara av den situation som de ställs inför och depression snart följer.

Forskning studier har också visat att en brist på ordentlig näring också kan leda till eventuella problem med depression. Dåliga matvanor och för mycket skräpmat kan leda till en brist på vitaminer och mineraler som din kropp så desperat behöver. Detta kan också leda till en obalans i kroppens signalsubstanser som eventuellt kan leda till ångest eller depression problem. En hälsosam kost inte bara gynna din fysiska hälsa!

Kvinnor kan få problem med ångest och depression under sina månatliga perioder. Detta är på grund av kvinnans hormonbalans, eller snarare obalans på den tiden. Det är ett välkänt faktum att depression drabbar fler kvinnor än det gör män, är det ofta på grund av de drastiska förändringar i en kvinnas hormonnivåer. Samt varje månad menstruationscykel, kommer en kvinna att uppleva dessa hormonella förändringar under graviditet och klimakteriet också.

Oavsett orsaken till din ångest och problem depression, är den goda nyheten att det finns mycket hjälp tillgänglig för dig i form av mediciner och terapi för att behandla och bota ditt problem. Det finns faktiskt många OTC-läkemedel som finns tillgängliga för dig för behandling av depression idag. Däremot avråder vi att du chatta med din läkare först och diskutera vilka mediciner kan vara lämpliga för dig och din sjukdom.