kronisk depression kan orsaka blues

Kronisk depression blues – Varför mår vi så deprimerad? Vad får oss att känna oss deprimerade? Kommer dessa känslor av depression någonsin gå bort?

Jag är säker på att de flesta människor har lidit av “the blues” i något skede i sitt liv, men för vissa människor lider av kronisk depression, är det mycket som att ha “the blues” varje dag i veckan. Har kronisk depression som i och aldrig gå bort? Varför vissa av oss måste lida så här och hur ofta du tror på dig själv “bara komma över det och sortera själv”? Hur ofta tycker du att “kanske om jag bara börja träna varje dag, ta tid för att läsa, försöka skapa en mer positiv attityd, kommer det att bli allt ok”.

Sanningen är genom att göra detta kan hjälpa, men trots detta enkel teknik låter enkelt, är det inte. När lider av kronisk depression är det mycket svårt att motivera dig själv även om du vet att det är vad du måste göra. Du känner så eländig att du bara inte har motivation att utöva eller koncentrationen att läsa något. Det är väldigt svårt att tänka positiva tankar när du är nere och ditt sinne är full av så många negativa tankar. Vid första du börjar med en enorm ansträngning att göra något. Kanske gå på regelbundna promenader under ett par dagar, eller du kan även gå in i en bokhandel för att köpa en roman som du tror att du kan njuta av. Denna åtgärd kommer ibland förbättra positivt tänkande för en kort tid, men oftast verkar det som om en sådan ansträngning att hålla upp den.
I slutändan du ropar “vem är jag lurar”. Du lägga boken åt sidan eller du slutar gå. Du är tillbaka till känslan deprimerad igen. Problemet är nu du känner dig ännu mer deprimerad eftersom du provat och i ditt eget sinne du misslyckats. Detta är inte sant. Börja om igen.

Kan dessa känslor av depression någonsin gå bort och stanna borta? Behöver vi en mentor, en vän eller ens en släkting som kan hjälpa och vägleda oss dag efter dag? Kan vi ordna att gå på regelbundna promenader tillsammans eller besöka intressanta platser? Kan de bidra till att stimulera positiva känslor inom oss? Kan de få oss att skratta och vara glad igen?
Ibland problemet med människor, som aldrig har lidit av kronisk depression, är att de inte riktigt förstår vad det egentligen är. De är i allmänhet känner sig positivt om sig själva och inte förstår hur vi känner. Det vanligaste svaret att de flesta människor kommer att komma upp med att avhjälpa din kronisk depression är “Jag önskar att de bara skulle komma över det och gå vidare”. Det är roligt ändå. Detta är hur jag använder för att tänka på personer med depression själv innan jag fick det. Så för en person som inte riktigt vet vad känslan av kronisk depression är, skulle de verkligen vill hjälpa någon på en daglig basis för att “komma över det och gå vidare”. Du kommer aldrig veta förrän du frågar.

Bara en varning om att bli vän med andra. Personer med kronisk depression kommer alltid att känna sig mer bekväm i sällskap med andra drabbade. Om du vill bryta den onda cirkeln och känns mer positivt om dig själv, då måste du bara söka positiva människor som nära vänner och mentorer. När du är med positiva människor alltid försöka efterlikna deras positiva känslor. Tro mig. Om du har kronisk depression du kommer att få arbeta mycket hårt på detta. Kom ihåg att människor med positiva känslor kommer försöka undvika dig om du är negativ hela tiden.

medicinering

För vissa med diagnosen kemisk obalans, kan läkemedel såsom antidepressiva vara ett alternativ. Detta läkemedel ger vanligtvis en person med kronisk depression en känsla av eufori och välbefinnande. Medicinering fungerar, men det fungerar bara om du använder rätt mängd hela tiden, i rätt dos. Dessa läkemedel är ett bra verktyg för att stimulera positiva tankar och en “jag kan göra det” attityd. Men tyvärr dessa droger varar bara en kort tid och biverkningar kan vara förödande. Tillsammans med känslan av abstinenssymptomen genom att avlägsna läkemedlet, kan du sjunka till en ännu lägre nivå av depression än tidigare. Detta kommer att ske mycket snabbt och kan ibland vara mycket farligt för ditt välbefinnande.

terapi

Att prata med en professionell terapeut kan vara svaret för vissa människor. En terapeut är utbildad för att lyssna och de förstår hur du känner med kronisk depression. Förbered dig på att spendera mycket tid med din terapeut, så hitta en som du kan lita på. Det kommer alltid att kännas bättre att prata om din depression till någon som du kan lita på. Men som en drog abstinensbesvär av att stoppa din terapeut besöken kan vara lika förödande. Dessa negativa känslor tillbaka igen.

Face din rädsla. Varför inte stå upp för dig är demoner som orsakar din kronisk depression. Försök och gräva djupt in i dig själv för att obehaglig upplevelse eller känsla och förstå varför du blev deprimerad i första hand. Tyvärr du kan ha en kemisk obalans och bara droger eller en förändring av kosten kan hjälpa.
Men tänk om det är en dålig upplevelse som har utlöst din kronisk depression. Gör något åt ??det. Du kan även bli deprimerad bara för att du inte har vidtagit några åtgärder alls. Säg till dig själv att du kan göra det. Du vill inte vara deprimerad för evigt. Gör något varje dag som kommer att förändra det sätt som du känner. Face your bekymmer huvudet.

Säg hejdå till kronisk depression och “The Blues” avverkning.