ta en närmare titt på tonårs depression

Det kan vara svårt att skilja tonårs depression symtom från oberäkneligt beteende som går med den tumultartade period kallas tonåren. Som tonåringar i allmänhet utgör en komplex och förbryllande bild, kan det vara svårt att avgöra om din tonåring beter sig på ett normalt märkligt sätt eller hans beteende maskera symtomen på tonåriga depression. Några symptom på tonåriga depression kan misstas som växtvärk eller teenage jinx som föräldrarna tror så småningom kommer att försvinna. Teenage depression kan tillskrivas en genetisk predisposition och kemisk obalans i hjärnan. Tonåringar är mer benägna att depression som hormonella förändringar och förändringar i sömn cykler är dramatiskt under dessa år.

En av åtta ungdomar lider tonårs depression, och under de senaste tre decennierna har självmordsfrekvensen hos tonåringar tredubblats och det är kraftigt på grund av denna sjukdom. När ditt barn är drabbade med tonårs depression, inte hans sorgliga stämningen inte bara passera. Han kan ha en bister och morbid perspektiv och ständigt brottats med negativa tankar. En känsla av värdelöshet och överdriven pessimism följer med symptom på denna sjukdom. Han kan vara så upptagna med sina misslyckanden och besvikelser som lägger till hans elände. Som tonårig depression är en naturlig störning, kan det ytterst nedslagen hållning inte tillskrivas yttre händelser eller faktorer.

Depression har förvrängt din tonårings synvinkel och han betraktar världen som en allmänt grym och kaotisk plats. Han kan inte odla självkänsla och självförtroende som hans själv-avskrivningar och känslor av värdelöshet är överväldigande. När din tonåring lider av depression, kan han avstå från sociala aktiviteter och tillbringa långa perioder i isolering. Följaktligen får hans skola prestanda försämras och han kan bli en perenn frånvarande i klassen. Hans utseende kan också grubby och kan unna sig själv besegra och självdestruktivt beteende. Det kan vara klokt att följa musiken och litteraturen som ditt barn engagerar sig i eftersom de kan vara manifestationer av hans inre konflikt.

Teenage depression symtom kan vara knepigt eftersom de kan vara för otydliga för att märka. Föräldrar måste tänka på att tonåriga depression inte bara bör lättvindigt. Det är inte bara en fas i din tonårings liv som han så småningom kommer att komma över med. Teenage depression är en allvarlig sjukdom som kan behöva omfattande behandling. Bortsett från psykologiska problem, bör kemisk obalans i hjärnan också korrigeras, därför föräldrarna måste söka hjälp av en professionell. När ditt barn berättar om att avsluta sitt liv, måste föräldrarna ta detta som ett stort tecken på tonåriga depression och måste vidta åtgärder för att noga uppmärksamma deras barn.

Föräldrar måste också vara försiktig med drog-och alkoholmissbruk som deras barn kan ta till dem för att lindra eller fly tonåriga depression. Professionell utvärdering och bedömning kommer att bekräfta om ditt barn har tonåriga depression. När väl diagnosen, bör behandlingen genomgått. Din läkare kan ordinera antidepressiva och de risker och fördelar med denna åtgärd är initialt vägs. Alternativa lösningar kan också vara en tillflykt för att behandla tonåriga depression. Det finns naturläkemedel såsom ginkgo biloba, kamomill, valeriana och näringsämnen som kalcium och magnesium, som potentiellt kan behandla hjärnan obalanser som orsakar tonårs depression. Viktiga vitaminer och mineraler, aminosyror, enzymer, örtextrakt och kosttillskott specialitet kan också tillgripas.

Ge ditt barn en känsla av självförverkligande, lycka och välbefinnande är en av de största gåvor du kan erbjuda honom. Tonåren ska bli ihågkommen som en glad och frisk erfarenhet och bör inte användas vältra sig i nöd på grund av tonåriga depression.