några tips om hur man väljer rätt medicin för panikattacker

Vill du ha panikattacker ofta? Då kan det vara en god idé att be din läkare om medicin för panikattacker som kan vara rätt för dig. Om du inte vill att receptbelagda mediciner, det finns massor av naturläkemedel som kan hjälpa dig också.

antidepressiva

Antidepressiva läkemedel är namnet på den grupp av läkemedel som läkaren troligen kommer att förskriva till befrielse dina panikattacker. Antidepressiva läkemedel är – som namnet antyder – läkemedel som används mot depression och efter att ha tagit dem ett tag många människor med ångest kommer att uppleva deras humör att ökas. Antidepressiva tar normalt flera veckor för att bli effektiva för att minska panikattacker, så det är normalt att omfatta andra behandlingar för att lindra panik ångest i början.

För denna medicinering för att fungera effektivt, måste du ta den regelbundet och inte bara när du har ångestattacker.

bensodiazepiner

Om du inte vill ta antidepressiva läkemedel, kallade en annan grupp av läkemedel bensodiazepiner kan vara läkemedel för dig. Bensodiazepiner – såsom Valium, Stesolid och liknande – kommer att börja arbeta nästan omedelbart, vilket hjälper att minska din ångest. Ta dessa piller när du känner en panikattack är på väg att komma och du kommer snabbt att uppleva en avmattning av pulsen och minskning av intensiteten i dina ångestsymtom.

Däremot kan bensodiazepiner vara mycket beroendeframkallande, och när du funderar på att gå av medicinering, kan abstinensbesvär vara mycket allvarliga. Så det är bäst att ha en fysisk undersökning och se till att du är i ganska god hälsa innan du börjar medicineringen, eftersom det kan vara mycket beskatta i nervsystemet när du är redo att sluta.

alternativa behandlingar

Ett annat alternativ om du inte vill ta mediciner varje dag, är naturlig medicin för panikattacker. Du kan till exempel göra ändringar i din kost så att du kommer att få rätt mängder av vitamin B12 och niacin. Även om du inte vill ändra din kost, kan du gå till din lokala hälsokostaffär eller livsmedelsbutik och köpa ett tillägg som kan hjälpa dig på ett bra sätt liksom.

Inkludera livsmedel såsom råa nötter, bönor och magert kyckling. Detta kommer i att öka ditt intag av B-vitaminer. Färska frukter och grönsaker såsom vattenmelon, apelsiner och broccoli är också bra och rik på C-vitamin, vilket kommer att bidra till att öka ditt immunförsvar. Vad dessa vitaminer gör är att stärka ditt nervsystem, och kommer att göra det lättare för dig att tänka klart i situationer som kan orsaka panik ångest eller attacker.

Du kan också uppleva att göra avsiktliga förändringar i din kost för att förbättra din hälsa, kommer ditt självförtroende att öka och ge dig möjlighet att hantera din stress bättre. Inga droger kommer utan biverkningar, lyckligtvis de flesta av mindre betydelse, även om vissa allvarliga biverkningar kan förekomma. Om du vill undvika dem, vet att det finns alternativ till medicinering för panikattacker.